DA LI ALKARAS PRESTIŽE ĐOKOVIĆA UKOLIKO OVOJI ŠANGAJ? Evo kakvo je stanje!
Karlos Alkaras i Novak Đoković, Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

atp

DA LI ALKARAS PRESTIŽE ĐOKOVIĆA UKOLIKO OVOJI ŠANGAJ? Evo kakvo je stanje!

Đokoviću se briše 500 bodova osvojenih prošle sezone

Objavljeno:

Španski teniser Karlos Alkaraz koristi odsustvo Novaka Đokovića sa azijske turneje kako bi se približio srpskom igraču na ATP listi pred završnicu sezone i Masters turnire u Parizu i Torinu. Trenutno, Alkaraz je u odličnoj formi, stigavši do osmine finala Šangaja.

Turnir u Šangaju nosi 1.000 bodova, a s obzirom na to da će Novaku Đokoviću biti oduzeto 500 bodova osvojenih prošle godine u Astani, razlika između Srbina i Španca bi mogla značajno da se smanji do kraja nedelje.

Naime, Novak Đoković će zadržati svoj broj bodova od 11.045 i oni se neće menjati do ponedeljka. Međutim, ključno pitanje je koliko će bodova Alkaraz osvojiti na ovom turniru.

Karlos Alkaras
foto: EPA/Sarah Yenesel

Ulaskom u osminu finala Šangaja, Alkaraz je već dodao 90 bodova na svoj konto, popevši se na 8.805 bodova. Ali, potencijalno može da profitira još više, posebno ako se domogne titule. Za prolazak u četvrtfinale, zaradio bi dodatnih 180 bodova, što bi ga dovelo na 8.895 bodova. U slučaju da stigne do polufinala, to bi mu donelo 360 bodova, čime bi se popeo na 9.075 bodova.

Sve se menja ako se Alkaraz eventualno plasira u finale, jer bi sa 600 bodova dostigao 9.315, a osvajanjem turnira bi se popeo na 9.715 bodova.

Novak Đoković
foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

Ovo znači da bi u slučaju osvojene titule, Alkaraz imao manjak od 1.330 bodova u odnosu na Đokovića pred završni deo sezone.

Takođe, dobra vest za Novaka je i to što je Danil Medvedev poražen u šesnaestini finala Šangaja i izgubio 135 bodova u odnosu na prethodnu nedelju, ostajući na trećem mestu sa 7.355 bodova.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.