ĐOKOVIĆ DOBIJA STADION TAMO GDE SU GA TRETIRALI KAO POSLEDNJEG KRIMINALCA? Direktor AO smislio DOBAR IZGOVOR
Novak Đoković na Australijan Openu, Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

A ŠTO NE BI MOGLO?

ĐOKOVIĆ DOBIJA STADION TAMO GDE SU GA TRETIRALI KAO POSLEDNJEG KRIMINALCA? Direktor AO smislio DOBAR IZGOVOR

Kreg Tajli kaže da postoji prepreka...

Objavljeno: 19:15h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se ove zime vratio na Australijan Open i osvojio rekordnu 10. titulu, što mu je bilo onemogućeno godinu dana ranije kada je deportovan.

Srpski as je još jednom pokazao da je apsolutni kralj Melburna, a sada se poveo razgovor o mogućnosti da stadion na prvom Grend slemu u sezoni ponese njegovo ime.

Dosta je razloga da se to dogodi, ali naravno, tu su i izgovori...

Kreg Tajli, direktor Australijan Opena, rekao je da je on lično za to da stadion u Melburn parku ponese ime Novaka Đokovića, ali da to ne zavisi od njega.

U "Rokenrol tenis podkastu", Tajli je pokušao da objasni šta stoji kao prepreka na tom putu.

Krejg Tajli
Krejg Tajlifoto: Profimedia

- Vi ste druga osoba koja me je to pitala danas. Vidite, imenovanje arene nije moja odluka ili Tenisa Australija jer mi... Mnogo ljudi ne shvata da Vimbldon, Rolan Garos i US Open su u vlasništvu terena na kojima se igraju turniri. Mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik poseda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posedujemo - kaže Tajli.

Objasnio je i kako ide taj proces organizacije turnira.

- Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voleli bismo da ih mi posedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine - dodao je Tajli.

Podrška Novaku Đokoviću
Podrška Novaku Đokovićufoto: Profimedia

Takođe, on dodaje da je svestan da učinak Novaka Đokovića u Melburnu na neki način treba nagraditi.

- Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih stvari. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Ja bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji - zaključio je Tajli.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.