LAJOVIĆ OTKRIO DETALJ ZBOG KOG JE IZGUBIO MEČ: "Do promene je došlo pet minuta pred prijavu,..."
Foto: EPA/Chema Moya

sada je jasnije

LAJOVIĆ OTKRIO DETALJ ZBOG KOG JE IZGUBIO MEČ: "Do promene je došlo pet minuta pred prijavu,..."

Ovo je prvi poraz naše Dejvis kup reprezentacije

Objavljeno:

Srpski teniser Dušan Lajović pretrpeo je poraz u duelu sa Jakubom Menšikom (2;0), što je prvi poraz naše Dejvis kup reprezentacije u Valensiji.

Lajović je neposredno pred početka meča saznao da će igrati, pa uzroke brzog i ubedljivog poraza treba i tu tražiti.

Objasnio je i zašto je tako kasno saznao da će igrati.

-Trebalo je Miša da igra, ali on je osećao nešto u kolenu i onda nismo hteli da rizikuje. To se promenilo bukvalno pet minuta pred prijavu igrača - dodao je Lajović.

Pun je hvale na račun Menšika.

- Sigurno da ima jako moćnu igru, jako dobar servis. Za svoju visinu se solidno kreće. Ima odličan osećaj pred njim je svetla budućnost - smatra Lajović,

Za sada nema kalkulacija na koga će Srbija u Malagi.

- Nismo, nismo ni znali. ITF nam je juče rekao pravila, ali nisu ni oni znali kako se ukršta. Ima i puno mečeva tek da se odigra, ne možemo ni da kalkulišemo - objasnio je Lajović.

Na samom startu meča naš teniser je često pokazivao ka osnovnoj liniji, ali nije bilo jasno da li je u neverici zbog Menšikovih pogođenih linija ili je nešto drugo predstavljalo problem.

On nije bio svestan da je to radio, pa je morao da pita da li je pokazivao u pravcu svoje ili na protivnikove osnovne linije.

-Nemam pojma, verovatno neki tik - našalio se Lajović za kraj.

- Da, nažalost sam doživeo prvi poraz. Sa druge strane, uspeli smo da se plasiramo u Malagu što je bio prvenstveno cilj. Menšik je igrao jako dobro, ne bih ništa oduzeo od njegove pobede. Ja sam malo nespreman ušao u meč, tek sam sat vremena pre saznao da ću da igram. Nisam odradio pripremu kako inače radim. Sa te strane, možda sam lošije krenuo u meč, on se opustio i onda je meč bio jednostran. Ono što je bitno jeste da smo obezbedili Malagu - rekao je Lajović u uvodnoj reči.

Bonus video:

01:19

Doček Alekse Avramovića u Čačku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.