"CILJ OSVAJANJE DEJVIS KUPA!" Novak o "devetom nebu" (VIDEO)
Slavlje Novaka Đokovića, Foto: EPA/Kai Foesterling

"velika privilegija i čast"

"CILJ OSVAJANJE DEJVIS KUPA!" Novak o "devetom nebu" (VIDEO)

Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, Mi smo u Top osam, rekao je Đoković

Objavljeno:

Novak Đoković izneo je utiske posle pobede nad Alehandrom Davidovičem Fokinom i plasmana reprezentacije Srbije na završni turnir Dejvis kupa.

- Da, na devetom sam oblaku trenutno. Sve što se dešava trenutno na teniskom terenu. Igrati za svoju zemlju i za Srbiju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem sa ovom pobedom i ovim poenom. Na žalost, španska publika je želela da prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobro u singlu i sada ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi kako bismo imali bolji žreb u Malagi - počeo je Đoković.

Novak Đoković na meču protiv Alehandra Davidoviča Fokine
Novak Đoković na meču protiv Alehandra Davidoviča Fokinefoto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Vodidelj programa je potom upitao Noleta koliko je bilo teško da se spusti sa "devetog oblaka."

- Dobro pitanje. Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo, u tih nekoliko dana, Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji. To mi daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao, Grend slemovi i igrati za svoju zemlju, to su mi prioriteti. Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, Mi smo u Top osam - kaže Đoković.

Teški su bili uslovi.

- Naravno, bio sam oduševljen da dobijem pet gemova za redom. On je igrao agresivno. Bilo je izuzetno teško i vlažno. Čak je i publika počela da vrišti: "Vazduh, vazduh, hoćemo vazduh". Klima radi, ne znam šta se desilo. Verovatno su to bili najtopliji uslovi u kojima sam igrao u dvorani - rekao je Đoković.

O Dejvis kupu.

- Značilo bi mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kada smo uzeli Dejvis kup. Igrali smo finale 2013. i još 3, 4 puta polufinale. Format se menja, sada je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singlu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo pauzu da se borimo za trofej - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.