NATALIJA OTVARA, ĐOKOVIĆ I VAVRINKA ZATVARAJU! Prejak dan: Mari - Cicipas, pa Iga, Alkaras, Medvedev, Zverev, Siner
Natalija Stevanović/Novak Đoković, Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia, EPA/Neil Hall

VIMBLDON, 5. dan - raspored

NATALIJA OTVARA, ĐOKOVIĆ I VAVRINKA ZATVARAJU! Prejak dan: Mari - Cicipas, pa Iga, Alkaras, Medvedev, Zverev, Siner

Pregršt uzbudljivih mečeva 5. dana Vimbldona

Objavljeno: 12:37h

Peti dan Vimbldona donosi dosta zanimljivih mečeva, a interesovanje je toliko da su organizatori upozorili navijače da je kapacitet ispunjen i da ne dolaze u još većem broju.

Istina, većina njih je unapred kupila ulaznice za petak koji je trebalo da donese samo mečeve trećek kola u singlu, ali je zbog kiše koja je dosta padala prva dva dana, ostalo još dosta mečeva iz drugog kola da se završe ili tek počnu.

Program na Centralnom terenu će u 14.30 po srednjoevropskom vremenu otvoriti prvi teniser sveta Karlos Alkaras koji će u okviru drugog kola igrati protiv Francuza Aleksandra Milera.

Potom će uslediti nastavak duela Endija Marija i Stefanosa Cicipasa. Škot je poveo sa 2-1 u setovima kada je ovaj dvoboj prekinut kasno u četvrtak uveče.

Endi Mari
Endi Marifoto: EPA/Lukas Coch

Treći susret dana na najvećem stadionu Vimbldona biće okršaj najbolje teniserke sveta, Poljakinje Ige Švjontek i Petre Martić iz Hrvatske.

Na kraju sledi poslastica i duel Novaka Đokovića i Stena Vavrinke. Međusobno su odigrali 26 mečeva (20-6 za Noleta), a imaju i toliko grend slemova zajedno, pošto je Švajcarac osvojio tri - dva u finalu protiv srpskog asa, rekordera sa 23 mejdžora.

Novak Đoković, Tenis, Vimbldon
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak i Sten bi mogli da počnu svoj prvi duel na travi ne pre 19 časova.

Srbija će imati još jednog predstavnika petog dana Vimbldona, a izvesno je kad taj meč počinje pošto je prvi na terenu 8. U drugom kolu ženskog singla Natalija Stevanović će od 12 časova igrati protiv Nemice Tamare Korpač.

U isto vreme Holger Rune igra protiv Karbaljesa Baene, a finalista iz 2020. Mateo Beretini će ne pre 13.30 imati zanimljiv okršaj sa Aleksom de Minaurom.

Tada i Danil Medvedev nastavlja meč drugog kola sa Adrijanom Manarinom koji je prekinut pri 2:0, 4:4.

Danil Medvedev, Vimbldon, Tenis
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako po očekivanju pobedi Vavrinku, Đoković će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Hubert Hurkač - Lorenco Muzeti. I oni počinju ne pre 13.30.

Janik Siner u 14 časova treba da zaigra protiv Kventina Alisa, a Aleksander Zverev protiv Josuke Vatunakija.

Ne pre 16.00 Denis Šapovalov će na crtu domaćoj nadi Lijamu Brodiju koji je u četvrtak eliminisao četvrtog nosioca, Kaspera Ruda.

A ne pre 17.00 se očekuje još jedna interesantan mučki singl - Andrej Rubljov protiv veterana Davida Gofana.

U ženskoj konkurenciji na teren će još Kvitova, Badosa, Svitolina, Sabalenka, Žabur, a najzanimljivije bi trebalo da bude u susretu Viktorije Azarenke i Darije Kasatkine koja je u odličnoj formi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.