SPREMA SE UPAD NA VIMBLDON? Endi Mari ŠOKIRAO!
Endi Mari i Novak Đoković, Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

au!

SPREMA SE UPAD NA VIMBLDON? Endi Mari ŠOKIRAO!

Organizatori strahuju

Objavljeno: 14:58h

Treći Grend slem u sezoni počinje danas, a Endi Mari je upozorio organizatore Vimbldona!

Iskusni as smatra da postoji velika mogućnost da će demonstranti upasti na Vimbldon, misleći na protestante u okviru grupe "Just Stop Oil".

Organizatori najvećeg teniskog turnira na svetu su prethodno poručili svim učesnicima da ne pokušavaju da se obračujanju sa demonstrantima ukoliko budu pokušali da poliju boju na neki od terena.

Mari, inače dvostruki osvajač Vimbldona, kaže da je saglasan sa onim za šta se bore aktivisti grupe "Just Stop Oil", ali da bi trebalo da pronađu drugi način da skrenu pažnju.

Vimbldon
Vimbldonfoto: Profimedia

Ta grupa traži od Vlade Velike Britanije da prestane sa finansiranjem svih projekata u vezi sa naftom, gasom i ugljem.

- Mislim da postoji velika šansa da se nešto desi ovde. Razgovarao sam sa svojom porodicom o tome. Ne znam, da neko upadne na teren i krene a vama, kakva vaša reakcija treba da bude jer ne znate ko je to, šta rade i zašto to rade. Nisam video reakciju Džonija Berstoua, ali to bi moglo da bude opasno. Kad bi se zavezali za mrežu ili bacili nešto na teren, morali bi da budu oprezni u blizini igrača koji jasno imaju rekete u rukama. Saglasan sam sa onim za šta se bore, ali ne i time kako to iskazuju. Umesto da upadaju na teren, možda bi trebalo nešto drugo da rade - istakao je Mari.

Mari na otvaranju Vimbldona igra sa sunarodnikom Rajanom Penistonom, u utorak.

BONUS VIDEO:

00:39

JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS NA KOSOVU: Noletova supruga ODUŠEVILA decu, pa pokazala kako se snalazi i u OVOM sportu! (VIDEO)

(Espreso/Sportkub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.