ALKARAS: Neću da pričam o Đokoviću, Federer i Mari to NAJBOLJE rade!
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

izričit

ALKARAS: Neću da pričam o Đokoviću, Federer i Mari to NAJBOLJE rade!

Volim da gledam snimke Federera i Marija - kaže Španac

Objavljeno:

Španski teniser Karlos Alkaras uoči Vimbldona je pričao kako se sprema za sezonu na travi.

Španac danas u osmini finala Kvinsa igra protiv Jiržija Lehečke.

Alkaras kaže da voli da gleda snimke mečeva na travi između Rodžera Federera i Endija Marija. Na taj način, pokušava da upije i vidi kako se treba kretati na specifičnoj površni kakva je trava.

- Govoreći u svoje ime, volim da gledam video snimke Federera i Marija, igrača koji se najbolje kreću na travi. Neću da pričam o Đokoviću jer on na travi kliže kao na šljaci, a kod mene to neće biti slučaj. Ne radi se o tome kako udaraju loptu, jer svako ima svoj stil, već gledam kako se kreću, pokušavajući da ih imitiram - rekao je Alkaras.

Karlos Alkaras
foto: EPA/Andy Rain

Alkaras (20) je u kratkoj, ali već impresivnoj karijeri igrao samo dva puta na Vimbldonu.

- Najteže na travi je kretanje. Morate da budete oprezniji nego na drugim podlogama. Prija mi što mogu da idem na mrežu i igram agresivnije. Sa te strane, slična je ostalim površinama, igranje u tom maniru mi je prirodno, sviđa mi se. Postoji mnogo igrača koji se kližu na travi, ja nisam jedan od njih, tako da moram više da razmišljam o svom kretanju i budem zaista fokusiran na svaki potez. Može biti zamorno jer se stalno krećete potpuno drugačije nego na ostalim podlogama. Moram da uložim određenu dozu napora da bih bio pripremljen. Uvek sam govorio da morate dobro da se krećete, odatle sledi sve ostalo - objasnio je Karlito Alkaras.

Bonus video:

06:38

DA JE NOVAK BIO MALO OŠTRIJI U STAVOVIMA UNIŠTILI BI GA! Dejan Anđus o najboljem reketu sveta: Možda ga nisu prepoznali na vreme

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.