NADAL IZABRAO: Evo kome daje prednost u duelu Alkaras - Đoković!
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

HMM...

NADAL IZABRAO: Evo kome daje prednost u duelu Alkaras - Đoković!

Susret koji ceo teniski svet s nestrpljenjem iščekuje na programu je od 15 časova na stadionu "Filip Šatrije"

Objavljeno: 12:24h

Sve je spremno za spektakl u polufinalu Rolan Garosa između prva dva tenisera sveta - Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića.

Susret koji ceo teniski svet s nestrpljenjem iščekuje na programu je od 15 časova na stadionu "Filip Šatrije", a svoje viđenje dao je Toni Nadal u svojoj kolumni.

Stric i bivši trener "Kralja šljake" Rafaela Nadala, koji zbog povrede ne igra na turniru koji je osvojio čak 14 puta, veruje da Novak samo na jedan način može da parira njegovom zemljaku.

- Ako pokušate da igrate agresivno i velikom brzinom, naići ćete na superiornog protivnika. A, ako odlučite da igrate dosledno, moraćete da budete veoma precizni. U suprotnom, bićete izloženi Karlosovim vinerima. U svakom slučaju, to niko ne bi trebalo da isključi - rekao je Toni Nadal.

Toni Nadal
foto: EPA/Yoan Valat

Nije štedeo komplimente na račun Novaka, iako smatra da je Alkaras favorit.

- Njegov borbeni duh omogućava mu da se prilagodi svakom kontekstu - napisao je Nadal i dao primer četvrtfinala Đoković-Hačanov, u kom je Srbin krenuo sporo, a onda počistio ruskog tenisera s terena. Što se tiče 20-godišnjeg Karlitosa, Toni Nadal smatra da je njegov zemljak u boljoj formi. - Sa druge strane, Alkaras je pun samopouzdanja i u odličnoj je formi, fizički i tehnički. To me podseća ja superiornost koju je Federer pokazao od kraja 2003. godine i pre svega 2004.

Bonus video:

00:53

Novak Đoković se na Dorćolu priprema za Rolan Garos

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.