KAKVA ŠTETA: Krajinović spasao 2 meč lopte i izborio treći set, pa stao...
Filip Krajinović, Foto: Profimedia

MASTERS U MADRIDU

KAKVA ŠTETA: Krajinović spasao 2 meč lopte i izborio treći set, pa stao...

Filip se izdigao iz ponora, ali je Australijanac ipak bio jači

Objavljeno:

Srpski teniser Filip Krajinović nije danas uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Madridu, pošto je izgubio od 81. igrača sveta Australijanca Kristofera O'Konela posle tri seta, 4:6, 7:6 (2), 2:6.

Krajinović, 79. teniser sveta, izgubio je posle dva sata i 19 minuta.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog, kada je O'Konel oduzeo servis Filipu, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo u meču.

Australijanac je napravio brejk u trećem gemu drugog seta, vodio je sa 3:1, i 4:2, a pri vođstvu 5:4 nije iskoristio dve brejk i meč lopte. On je posle toga servirao za pobedu, ali mu je Krajinović oduzeo servis i izjednačio na 5:5.

O'Konel je odmah vratio brejk i poveo, a zatim mu je Filip oduzeo servis i izborio taj-brejk. Srpski teniser je dobio taj-brejk sa 7:2 i tako izborio treći, odlučujući set.

Filip Krajinović
foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

U prva dva gema treće deonie teniseri su napravili po brejk, a Australijanac je u četvrtom gemu ponovo oduzeo servis Krajinoviću i posle gema na svoj servis poveo je sa 4:1.

Teniseri su zatim bili sigurni na svoje servise sve do poslednjeg gema, kada je O'Konel napravio još jedan brejk, iskoristio treću meč loptu i ostvario prvu pobedu na jednom turniru iz masters serije.

On će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica, koji je kao osmi nosilac bio slobodan u prvom kolu.

Bonus video:

00:45

Đoković trenirao sa Međedovićem

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.