TONI NADAL OTKRIO RAFINO STANJE: Ne treba da se zavaravamo...
Rafael i Toni Nadal, Foto: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

upozorenje

TONI NADAL OTKRIO RAFINO STANJE: Ne treba da se zavaravamo...

"Kralj šljake" pokušava da se pripremi za Frenč open, koji počinje 28. maja, a čiji je rekorder sa 14 trofeja

Objavljeno:

Stric španskog tenisera Rafaela Nadala i njegov bivši trener Toni Nadal rekao je da osvajač 22 grend slem titule neće još dugo odsustvovati sa terena, ali da neće najbolje pripremljen doći na Rolan Garos.

Rafa zbog povrede leve noge nije igrao od januara, kada je izgubio u drugom kolu Australijan opena od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Sam je očekivao da će povratak ići brže, ali je morao da se povuče i sa mastersa u Monte Karlu i turnira u Barseloni, a onda i mastersa u Mardidu, a na svima je rekorder po broju osvojenih titula.

- Rafael se oporavlja, mislim da neće proći mnogo dok se ne vrati takmičenjima. Nažalost, neće igrati u Madridu, a to je jedan od turnira zbog kojih je bio najviše uzbuđen, ali moraće da sačeka još godinu dana - rekao je Toni Nadal za RTVE.

Toni Nadal
foto: AP/Daniel Reinhardt

Nekadašnji prvi teniser sveta pokušava da se pripremi za Frenč open, koji počinje 28. maja, a čiji je rekorder sa 14 trofeja.

On bi mogao da zaigra na mastersu u Rimu, a pre Rolan Garosa, zakazani su i turniri u Lionu i Ženevi.

- Neće doći na Rolan Garos dobro pripremljen, ne treba da se zavaravamo. Od 10. januara nije igrao mečeve, dugo se nije takmičio. Ni pre Australije nije odigrao mnogo mečeva, ali on se brzo vrati u ritam, a na grend slemovima mnogo zavisi i od žreba. Ako imate dovoljno sreće za povoljan žreb na početku turnira, onda je sve moguće - naveo je Toni Nadal.

Rafael Nadal
foto: EPA/ DIEGO FEDELE

Nadal je odigrao 115 mečeva na Rolan Garosu i dobio je 112. U dva navrata je izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića, 2015. i 2021, a od Šveđanina Robina Soderlinga 2008. godine.

- U više navrata sam rekao, Nadal je u drugoj nedelji grend slema favorit - napomenuo je Toni Nadal da je njegovom bratancu najpotrebnije da se provuče kroz prvu nedelju Garosa i podigne formu.

Zbog duge pauze Nadal je pao na 14. mesto na ATP listi, čime je po prvi put ispao iz top 10 posle 25. aprila 2005. što je apsolutni rekord u muškoj konkurencije.

Bonus video:

00:45

Đoković trenirao sa Međedovićem

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.