"NIJE U NAŠOJ MOĆI": Đoković otkrio situaciju oko ATP turnira i licence
Novak Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

sve je neizvesno

"NIJE U NAŠOJ MOĆI": Đoković otkrio situaciju oko ATP turnira i licence

Da li ćemo imati priliku da ponovo gledamo ATP mečeve u Beogradu

Objavljeno: 23:57h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je doveo tenis u Banja Luku i u prvom svom meču na Srpska openu priredio spektakl.

Mnogima nije bilo lako da ga gledaju kako se mučio u meču sa Francuzom Lukom Van Ašom, ali je uspeo da preokrene na radost svih navijača.

Novak Đoković igra prvi put ATP mečeve u Banjaluci, a novinari su ga upitali šta misli o budućnosti ovog turnira? Da li će ostati u Beogradu odnosno uopšte u regionu? - Ništa nije nemoguće. Trenutno mi, ne znam koliko znate pojedinosti i detalje iz poslovnog ugla teniskog, da ukoliko niste vlasnik licence, vi je iznajmljujete, a vrlo je teško da budete vlasnik. Morate da kupite od nekoga već postojeću, a ne izdaju se nove. Praktično nikada se ne izdaju nove ili jako retko, tako da mi trenutno nismo vlasnici ove licence. Ona se sledeće godine vraća u Rumuniju svom vlasniku. Pokušaćemo da nađemo način da Srbija i Banjaluka, zašto da ne u budućnosti, imaju turnir. Da li će nam to poći za rukom, ne znam. Imamo želju, ali ne zavisi od nas. Srbija open poslednje tri-četiri godine je bio jako uspešan, a ovo za sada u Banjaluci izgleda sjajno.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu:

- Narod je željan vrhunskog tenisa, ima kulturu tenisa iako nisu nikada imali priliku da gledaju uživo jedan teniski događaj ove važnosti. Publika je fenomenalna, dosta prate, znaju kako da se ponašaju na teniskom meču. To je sve za pohvalu i nadam se da će ocene iz Svetske teniske organizacije takođe biti dobre jer je i to isto bitno u tom procesu nastavka u budućnosti sa turnirima. Osnova je napravljena. Fokus na ovu godinu, da sve prođe dobro ove sedmice, a onda sa dobrim ocenama i preporukama da sve to može da bude dobro u budućnosti - rekao je Novak.

Đoković će u četvrtak imati dan odmora, a u petak će igrati protiv boljeg iz meča Lajović - Barer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.