POTRESNA ISPOVEST: Mislio sam da umirem od srčanog udara!
Fabio Fonjini i Novak Đoković, Foto: AP

NAPAD PANIKE

POTRESNA ISPOVEST: Mislio sam da umirem od srčanog udara!

Prošao je kroz pravi pakao, a sve se dogodilo jedne pariske noći

Objavljeno: 20:11h

Fabio Fonjini je otkrio svoje iskustvo sa napadom panike koji je doživeo u Parizu.

Pored Italijana bila je njegova supruga Flavija Peneta, a ističe da je osećaj, sa kojim se po prvi put susreo, bio jako neprijatan.

- Sećam se da sam bio u Parizu i jedne noći sam se probudio, skoro plačući, pored Flavije (Peneta, supruga prim. aut). Mislio sam da umirem. Znojio sam se, imao tahikardiju. Nisam osećao levu ruku, mislio sam da imam srčani udar. Bio je to napad panike. Sutradan nisam znao šta da jedem, gde da idem, nisam mogao da dišem kako treba. Ove napade panike morate da obuzdate, možete da radite na njima, trenirate svoj um vežbama i budete svesni da se mogu pojaviti - rekao je Fonjini i dodao:

- U početku sam bio veoma uplašen, ali ne kao teniser, već kao čovek. Nisam želeo da nastavim ovako. Ne radi se o o terenu, borbi, trčanju, davanju maksimuma, pobedama. To je žrtva koju sam spreman da podnesem. Van terena, ne želim da patim tako. Bili su to veoma teški trenuci. Kada bih mogao da vratim vreme, radio bih više na mentalnom planu. Da sam na tome radio isto koliko i na fizičkom planu, bio bih bolji u svakom smislu. Sada radim meditaciju i vežbe disanja.

Fonjini je trenutno 97. na ATP listi, a u karijeri je osvojio devet titula.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.