TROICKI DANAS SLAVI ROĐENDAN, A POREKLO VUČE IZ OVE ZEMLJE! U toj državi osvojio je i prvu ATP titulu (FOTO)
Novak Đoković i Viktor Troicki, Foto: AP

DA LI STE ZNALI?

TROICKI DANAS SLAVI ROĐENDAN, A POREKLO VUČE IZ OVE ZEMLJE! U toj državi osvojio je i prvu ATP titulu (FOTO)

Viktor je deo generacije koja je osvojila Dejvis kup u beogradskoj Areni 2010. godine, a tada je slavio u odlučujućem meču

Objavljeno:

Nekadašnji srpski teniser i aktuelni selektor našeg nacionalnog Dejvis kup tima Viktor Troicki danas proslavlja 37. rođendan.

Beograđanin je tokom karijere osvojio tri titule u singlu i dve u dublu, a 6. juna 2011. godine ostvario je najbolji plasman na ATP listi, odnosno 12. poziciju.

Viktor Troicki
Viktor Troickifoto: Starsport©

Deo je generacije pod palicom Nenada Zimonjića koja je osvojila "salataru" u beogradskoj Areni 2010. godine, a tada je slavio u odlučujućem meču.

Ono što mnogi zaboravljaju ili možda ne znaju je da Viktor ima rusko poreklo.

- Ime sam dobio po dedi Viktoru, koga nikada nisam upoznao, a baku Irinu pamtim dobro, naravno, jer me je čuvala kao malog. Ja sam, dakle, ime dobio po dedi, a moja starija ćerka po mojoj baki. Očevi preci došli su u Srbiju 1917. godine, odmah posle Oktobarske revolucije, i to kao sasvim mali. Baka je imala samo tri godine, a deda oko šest, kada su sa porodicama emigrirali kao i mnogi bogati i ugledni Rusi tog doba. Moja baka je iz Rostova na Donu, a deka je iz gradića Tvera, istočno od Moskve - ispričao je jednom Troicki za Kurir.

Objasnio je i otkud njegova porodica u Srbiji, a zanimljivo da je prvu titulu osvojio u Rusiji.

Viktor Troicki
Viktor Troickifoto: AP

- E sad, otkud Troicki u Srbiji, to poreklo, to me ljudi nekad pitaju. Moji baka i deka su se upoznali i venčali u Novom Sadu, u gradu u kojem je rođen i moj otac Aleksandar. On je tamo završio prava i došao u Beograd, ovde je upoznao moju majku Milu, ekonomistu po profesiji, koja je rodom iz Guče. Ponosan sam što imam ruske i srpske krvi. Uvek kad sam igrao u Rusiji osećao sam se nekako lepo; tamo sam osvojio prvu ATP titulu. Nosim iz Moskve puno lepih uspomena - istakao je Troicki za Kurir.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.