MOTIVISANIJI VIŠE NEGO IKADA: Može li Đoković u drugačijem ritmu do jubilarne titule u Melburnu? (FOTO)
Novak Đoković, ilustracija, Foto: Profimedia, AFP, EPA/Made Nagi

velika šansa

MOTIVISANIJI VIŠE NEGO IKADA: Može li Đoković u drugačijem ritmu do jubilarne titule u Melburnu? (FOTO)

Srpski teniser je na putu ka finalu izbegao dva potencijalno najteža rivala, prvog nosioca Rafaela Nadala i Danila Medvedeva

Objavljeno: 20:05h

Novak Đoković saznao je put do pisanja nove stranice istorije i ovajanja 22. Grend slem titule u karijeri.

Pred najboljim srpskim teniserom nalazi se sedam rivala, a žreb je hteo da se u prvom kolu Australijan opena sastane sa Robertom Karbaljesom Baenom.

Đoković je protiv španskog tenisera do sada odigrao samo jedan duel i to 2019. godine kada ga je počistio sa 3:0 na US openu.

1 / 3 Foto: EPA/James Ross

Srpski teniser bi u drugom kolu mogao da odmeri snage sa Ugom Delienom ili kvalifikantom, a onda sledi potencijalno teži zadatak. U trećem kolu bi mogao da igra sa Grigorom Dimitrovim, Aslanom Karacevim ili Laslom Đereom.

Sa svima njima ima pozitivan bilans. Posebno mu leži Grigor Dimitrov sa kojim ima skor 9:1, ali pamte se i nezgodni mečevi protiv Karaceva i Đerea. Doduše to su bili mečevi na šljaci, ali zanimljivo je da su oni odigrani u Beogradu. Ruski teniser je čak uspeo i da pobedi u polufinalu turnira u glavnom gradu Srbije pre dve godine, dok mu je Đere prosle sezone pružio odličan otpor.

U osmini finala Novaka bi mogli da sačekaju Aleks de Minor, domaći teniser, ili još jedan Španac Pablo Karenjo-Busta. Protiv španskog tenisera ima skor 4:2, dok protiv Aleksa de Minora do sada nije igrao u karijeri.

U četvrtfinalu bi Đoković mogao da igra protiv Andreja Rubljova, koji se nije proslavio na Grend slemovima do sada, a takođe je potencijalni rival Holger Rune, mladić koji je umeo mnogima da bude mina u prethodnom periodu.

Veoma je moguće da dođe i do reprize finala Vimbldona i da se na terenu u četvrtfinalu jedan protiv drugoga nađu Novak Đoković i Nik Kirjos.

Đoković je na putu ka finalu izbegao dva potencijalno najteža rivala, prvog nosioca Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, koji su u drugoj polovini žreba. Novak je upao u deo gde je kao glavni nosilac na putu ka finalu Kasper Rud.

Norvežanin je poražen na turniru u Ouklendu od Lasla Đerea, te je tako pokazao da se ne nalazi u sjajnoj formi, što bi Novak mogao da iskoristi i lako preskoči i tu prepreku ukoliko mu se ona nađe na putu. Na ruku Đokoviću ide i istorijat duela protiv Ruda pošto u četiri dosada odigrana meča nije izgubio nijedan set.

Ipak Đokovićev nastup na turniru u Melburnu ove godine biće u malo drugačijem ritmu nego što je na to navikao.

Naime, kao devetostruki šampion Australijan opena, Nole je imao tu čast da posle svake titule, naredno nadmetanje "otvori" prvog radnog dana. Odnosno, igrao bi sledeće godine u ponedeljak, pa zatim u sredu, petak i nedelju, a onda bi u drugoj sedmici igrao u utorak, pa imao dva slobodna dana do petka, kada se tradicionalno igraju polufinala.

Ovoga pita to neće biti slučaj. Imajući u vidu da je, voljom žreba, Novak Đoković svrstan u "donju polovinu", a ona svoj takmičarski put počinje u utorak, Nole će igrati u ritmu utorak - četvrtak - subota - ponedeljak - sreda, te će imati samo jedan slobodan dan od četvrtfinala do eventualnog nastupa u polufinalu (petak, 27. januara).

Turnir u Melburnu počinje u ponedeljak, a titulu brani Rafael Nadal, koji je prošle godine pobedio Danila Medvedeva sa 3-2 u setovima.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.