NE PRESTAJU DA STIŽU REČI PODRŠKE ZA SIMONU HALEP: Cela Rumunija se digla posle doping skandala!
Teška vremena za Simonu Halep, Foto: EPA/Neil Hall

stali uz svoju sunarodnicu

NE PRESTAJU DA STIŽU REČI PODRŠKE ZA SIMONU HALEP: Cela Rumunija se digla posle doping skandala!

Podržavam te 100 odsto u ovoj borbi

Objavljeno:

Slučaj Simone Halep je i dalje tema broj jedan u teniskim krugovima.

Samo dan pošto je objavljeno da je bivša broj jedan svetskog dopinga privremeno suspendovana zbog sumnje da se dopingovala, oglasili su se mnogi iz sveta tenisa.

Halepova je istog dana, kada je vest objavljena, reagovala objavom na društvenim mrežama rekavši da će se boriti za istinu.

Ona je podvukla da nikada ne bi svesno uzela neku supstancu koja se nalazi na listi zabranjenih.

- Ne radi se o titulama ili novcu. Radi se o časti i ljubavnoj priči koju sam razvijala sa igrom tenisa preko 25 godina - rekla je Halepova.

Njen trener Patrik Muratoglu je jedan od prvih koji je reagovao na vest.

- Podržavam te 100 odsto u ovoj borbi, Simona. Sve vreme uz tebe - poručio je na Instagramu.

Oglasila se i rumunska teniserka Sorana Kirstea.

- Iako nismo najbolje prijateljice, poznajem Simonu dovoljno dugo, tačnije decenijama tako da čvrsto verujem da ona nikada svesno ne bi uzela neku doping supstancu. Tenis predstavlja fer plej i rivalstva ostavlja po strani. Ona je velika igračica koja je pobeđivala sa stilom. Iskreno se nadam da će se izboriti i da će istina u ovom slučaju izbiti na videlo, zbog nje i našeg voljenog sporta. WADA je izuzetno profesionalno telo koje će pomoći da se rasvetli ovaj slučaj - poručila je 39. igračica sveta.

Zanimljivu ocenu dao je i bivši rununski fudbaler Jon Lupesku, on tvrdi da je "izdao" neko iz tima.

- Iz mog iskustva profesionalnog fudbalera želim da vam kažem nešto o odnosima između sportista i onih koji se bave medicinskom stranom posla. Najvažnija stvar na najvišem nivpu je poverenje. Imao sam sjajne lekare, kako u klubovima u Nemačkoj, tako i reprezentaciji. Nikad nisam znao šta uzimam, pio sam šta su mi davali i uvek sam bio ubeđen da je sve u redu. Mislim da je tako i sa Simonom Halep. Ona je tokom karijere dolazala da joj ne treba doping da dođe do vrha. Nedavno je promenila trenere i ekipu oko sebe. Imala je puno poverenje u ljude oko sebe. Kada dođe takmičenje kao US Open, ne gledate šta uzimate toliko. Neko će reći da morate da znate, ali to nije slučaj. Kada imate poverenje, uzimate šta vam se da i fokusirate se na sportsku stranu, analizu protivnika. Po mom mišljenju trener ili doktor su mogli da izdaju Simonu - rekao je Lupesku za Pro Sport.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.