NOVAKOVI NAVIJAČI VAN SEBE: "Ovo potvrđuje da je NAMERNO osujećen da ne igra na Australijan openu 2022!"
Novak Đoković, Foto: Profimedia

svi mogu sem njega

NOVAKOVI NAVIJAČI VAN SEBE: "Ovo potvrđuje da je NAMERNO osujećen da ne igra na Australijan openu 2022!"

Činjenica je ipak da različita tela odlučuju o pravilima u tenisu i kriketu, ali i da vlasti Viktorije prethodno moraju da ukinu odluku o zabrani ulaska Đokovića u zemlju u trajanju od tri godine

Objavljeno:

Društvene mreže usijale su se posle vesti da kovid pozitivni igrači kriketa mogu da nastupe u Melburnu.

Sve u vezi sa tim da se doskora najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću, u januaru nije dozvolilo da igra na Australijan openu, iako je bio sasvim zdrav.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Svetski kriket kup (ICC) je počeo u nedelju u Australiji i finale je na programu 13. novembra u Melburnu.

Kako propozicije kažu, neće biti obaveznog testiranja igrača ukoliko se pokaže da je neko od njih zaražen koronavirusom. Na timskim doktorima je da dozvole igraču da igra ili da ga pošalju u izolaciju.

Navijači Novaka Đokovića su posebno reagovali na vest.

- Ovo se dešava u Australiji. 'Tenis Australija' i Australija kao zemlja će biti smešni ako zabrane Novaku da igra sada na Australijan openu. Iskreno ne razumem kako Australijanci ne vide ovo sra**e. Ovo samo potvrđuje da je 2022. on bio namerno osujećen - napisao je jedan Novakov navijač na Tviteru.

Drugi je dodao zanimljivu konstataciju posle potvrde sa ICC kupa.

- Nevakcinisan igrač može da igra na AO. Kovid pozitivan može da igra na AO (dozvoljeno im da igraju na ICC). Češka teniserka kojoj je tri godine zabranjen ulaz zajedno sa Novakom, može da igra. Ali Novak Đoković ne može da igra na AO! - napisao je.

Opšti je utisak da će se australijske vlasti ponovo obrukati ako sedmi igrač sveta ne bude dobio šansu da igra u januaru.

Činjenica je ipak da različita tela odlučuju o pravilima u tenisu i kriketu, ali i da vlasti Viktorije prethodno moraju da ukinu odluku o zabrani ulaska Đokovića u zemlju u trajanju od tri godine.

Onda teško da bi bilo problema s organizatorom AO jer, kao i USTA na Ju-Es openu, svi žele najbolje igrače na svom turniru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.