NASTAVILA SE 'SEČA' U NADALOVOJ POLOVINI: Amer eliminisao 6. nosioca, Cicipas i Šapovalov se provukli!
Maksim Kresi je napravio veliko iznenađenje, Foto: EPA/Tolga Akmen

Vimbldon, 1. kolo

NASTAVILA SE 'SEČA' U NADALOVOJ POLOVINI: Amer eliminisao 6. nosioca, Cicipas i Šapovalov se provukli!

Lagane pobede su ostvarili Bautista Agut, Fric i Švarcman

Objavljeno:

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim završio je takmičenje na Vimbldonu već u prvom kolu, pošto je danas izgubio od Amerikanca Maksima Kresija sa 7:6 (5), 4:6, 6:7 (9), 6:7 (5).

Kresi, trenutno 45. teniser sveta, slavio je protiv devetog na ATP listi posle četiri sata i 14 minuta igre.

Amerikanac će se u drugom kolu sastati sa sunarodnikom Džekom Sokom koji je bio bolji od Španca Bernave Zapate Miraljesa sa 7:6, 6:4, 6:4.

Peti teniser sveta, Grk Stefanos Cicipas je prošao u drugo kolo pošto je slavio protiv Švajcarca Aleksandera Ričarda sa 7:6 (1), 6:3, 5:7, 6:4 posle tri i po sata igre.

Cicipas će u drugom kolu igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona koji je ranije danas pobedio Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 6:4, 6:1, 6:1.

Stefanos Cicipas
foto: EPA/Kieran Galvin

Za razliku od Ože-Alijasima, drugi Kanađanin Denis Šapovalov je preskočio prvu prepreku na Vimbldonu pošto je bio bolji od Francuza Artura Rinderkneša sa 6:1, 6:7, 6:7, 6:4, 6:1. Njegov protivnik u narednoj rundi biće Amerikanac Brendon Nakašima.

Argentinac Dijego Švarcman je sa 6:3, 6:2, 6:2 slavio protiv Amerikanca Stefana Kozlova u meču koji je trajao dva sata i 22 minuta. Švarcam će u drugom kolu igrati protiv Britanca Lijama Brodija.

Šampion Indijan Velsa Tejlor Fric prošao je u drugo kolo pobedivši Italijana Lorenca Muzetija sa 6:4, 6:4, 6:3. Njegov naredni protivnik biće domaći igrač Alaster Grej, trenutno 288. teniser sveta.

Tejlor Fric
foto: EPA/Sebastien Nogier

Španac Roberto Bautista Agut je bio bolji od Mađara Atile Balaža sa 6:1, 6:0, 6:3 i u narednom kolu će igrati protiv Kolumbijca Danijela Riverosa koji je slavio protiv Nemca Dominika Kepfera sa 6:4, 7:5, 7:6.

Italijan Lorenco Sonego je bio bolji od Amerikanca Denisa Kudle sa 6:7, 6:3, 7:5, 4:6, 6:2. Trenutno 54. teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv Francuza Iga Gastona koji je na startu turnira eliminisao Australijanca Alekseja Popurina sa 6:2, 4:6, 0:6, 7:6, 6:3.

Prvu prepreku na Vimbldonu preskočili su i Britanac Džek Drejper, Finac Emil Rusuvuori, Australijanac Džejson Kubler i Austrijanac Denis Novak.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.