ODAVNO TO TRAJE: Toni Nadal otkrio šta mu je Rafa rekao u Monte Karlu!
Toni i Rafael Nadal posle osvajanja Rolan Garosa 2017., Foto: AP/Michel Euler

au...

ODAVNO TO TRAJE: Toni Nadal otkrio šta mu je Rafa rekao u Monte Karlu!

Uvek se bori do kraja, to je u njegovoj DNK. On je najbolji teniser svih vremena - naglasio je Nadalov stric

Objavljeno:

Rafael Nadal je danas uplašio svoje navijače pojavivši se u javnosti na štakama posle zahvata na problematičnom levom stopalu.

Kao što je najavio, Rafa je odmah posle 14. trijumfa na Rolan Garosu kojim je stigao do svog 22. grend slem pehara, objasnio da je bolove izbegao brojnim injekcijama kojima je "umrtvio" stopalo i tako sebi omogućio da nastupi u Parizu.

Svestan da to nije dugoročno rešenje, Nadal se samo dva dana kasnije podvrgao intervenciji delimičnog "spaljivanja" nerva u stopalu, a ako ovaj zahvat dâ rezultat, nada se da bi mogao da zaigra na Vimbldonu i, što je još bitnije, izbegne "veliku" operaciju.

Njegov stric i bivši trener, Toni Nadal, optimističan je nakon radikalnog zahvata.

1 / 5 Foto: AP/Michel Euler

- Verujem da će nastaviti da igra. Čekamo da vidimo kakve rezultate će dati tretman. Ako ne bude sve kako treba, onda će morati da se rade druge stvari, videćemo. Uvek se trudim da budem pozitivan i verujem da će sve proći kako treba - rekao je Toni.

- Problem je otkriven 2004. godine, a 2005. je potvrđena povreda njegovog stopala. To je veoma retka stvar, koja se razvija i izaziva sve veći bol dok ne dođe vreme kada morate da donesete odluku. Jer do sada je trpeo bol, ali nekada ne može da trenira normalno. Zato je sada tražio drugačiji tretman - rekao je Toni Nadal, podsetivši da Rafa imam redak Miler-Vajsov sindrom.

Otkrio je španski stručnjak i koliko je ovaj problem psihološki uticao na Rafu.

- Kada trenirate intenzivno, stopalo više pati i dođe trenutak kada pomislite da nešto mora da se menja. Sećam se da mi je jednog dana u Monte Karlu rekao: "Muka mi je od bola". To utiče na vas psihički. Zna da bi mu operacija pomogla da ne oseća više bolove, ali onda ne bi mogao da igra tenis na najvišem nivou. Uvek se bori do kraja, to je u njegovoj DNK. On je najbolji teniser svih vremena. Ono što je on uradio je neverovatno. Još je neizvesno hoće li Nadal moći da igra na Vimbldonu. - Siguran sam da želi da igra na Vimbldonu. Videćemo kako će mu proći ovaj tretman i hoće li moći - zaključio je Toni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.