VELIKI USPEH ZA POLJAKINJU: Švjontek ušla u finale Rolan Garosa, i uskoro obara Novakov rekord!
Novak Đoković, Foto: EPA/Martin Divisek

VELIKI USPEH ZA POLJAKINJU: Švjontek ušla u finale Rolan Garosa, i uskoro obara Novakov rekord!

Dakle, već u subotnjem finalu Iga Švjontek bi mogla da se izjednači sa Serenom, a onda kreće njen ''napad'' na Rodžera i Novaka

Objavljeno:

Ove sezone poljska teniserka Iga Švjontek nema pravu konkurenciju u ženskom tenisu.

Ova 21-godišnja teniserka pobeđuje bez obzira ko joj se nalazi na putu, pa je današnjim plasmanom u finale Rolan Garosa upisala 34. uzastopnu pobedu u tekućoj sezoni.

Ne treba ni isticati da je velika favoritkinja za osvajanje titule na ovom grend slem turniru, a svakom novom pobedom Poljakinja se približava rekordu koji još od 2011. godine drži Novak Đoković.

U pitanju je rekord po broju uzastopnih pobeda u sezoni. Novak je prvi na toj listi sa 43 uzastopne pobede iz 2011. godine, drugi je Rodžer Federer sa 42 uzastopne pobede iz 2006. godine, a na trećem mestu je Amerikanka Serena Vilijams koja je 2000. godine ostvarila 35 uzastopnih pobeda.

Dakle, već u subotnjem finalu Iga Švjontek bi mogla da se izjednači sa Serenom, a onda kreće njen ''napad'' na Rodžera i Novaka.

Ono što teniska javnost u ovom trenutku jedva čeka jeste polufinale u muškoj konkurenciji, pogotovo duel Nadala i Zvereva. Naravno, našem Novaku Điokoviću bi odgovarala pobeda Zvereva kako bi Nadal bio zaustavljen na putu ka 22. grend slem trofeju.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.