NADAL KUKA PRED MEČ ČETVRTFINALA! Španac ispozivao organizatore, sve ide u Đokovićevu korist!
Rafael i Toni Nadal, Foto: EPA/Atienza

NJEGOVE REČI ĆE DALEKO ODJEKNUTI!

NADAL KUKA PRED MEČ ČETVRTFINALA! Španac ispozivao organizatore, sve ide u Đokovićevu korist!

Toni Nadal smatra da večernji termin četvrtfinala Rolan Garosa ide u prilog Novaku Đokoviću, pre nego njegovom nećaku

Objavljeno: 15:59h

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala je prokomentarisao termin odigravanja meča između dvojice velikana na Rolan Garosu.

Dugo je bilo potrebno organizatorima da se usaglase oko termina četvrtfinala, ali je odluka pala da će se igrati u večernjem terminu 20.45.

Španski mediji odluku Rolan Garosa da meč stavi u večernji termin nazivaju "kontroverznom". Nadal na šljaci igra bolje po sparnim, toplim uslovima tokom dana. S obzirom na to da Francuzi godinama uvek udovoljavaju Rafi, čudno je što sada svi smatraju da se iza ove odluke krije sabotaža.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đokovićfoto: Profimedia

- Televizijski kanali i striming platforme zahtevale su da se meč odigra uveče i to je tako kako je, mi tu ne možemo ništa. Ono što Rafa mora da uradi jeste da prestane da razmišlja o tome i koncentriše se na meč, igra i vidi hoće li imati sreće - kazao je Toni Nadal koji smatra da je večernji termin sjajna vest za Đokovića.

- Vremenski uslovi menjaju intenzitet Rafinih udaraca. On udara slabije kada se igra uveče, zbog temperature, vlažnosti vazduha i stanja podloge, a Đokovićev udarac je jači, mnogo sigurniji u tim uslovima. Deluje kao sitnica, ali verujte da nije.

Tokom dana je vruće, pa loptica brzo odskače što Novaku otežava igru i kontrolu riterna.

Toni Nadal
Toni Nadalfoto: EPA/Yoan Valat

- Takvi sparni uslovi Novaku prave probleme u igri, a Rafi daju prednost. Logičnije je bilo da se igralo tokom dana, jer će se u tom terminu igrati i finale, ali šta da se radi. Verujem da ovo neće biti poslednji Rolan Garos za Rafu.

Toni ne sumnja u pobedu Nadala.

- Kada ste na ovim turnirima, idete do krajnje granice, a Rafa će to ponoviti. Svake godine je sve teže, ali mislim da ima vremena za oporavak nakon teškog meča protiv Ožea.

I Toni Nadal je pričao o Rafinim velikih problema sa bolovima i povredom.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: EPA/Martin Divisek

- Takmiči se jer misli da ima šanse za pobedu, ali sa bolovima koje trpi, opcije se smanjuju. Kada imaš toliko bola svakog dana, to te iscrpi, i psihički i fizički. Ne možeš svake godine da se boriš i igraš na visokom nivou sa igračima najjačeg kalibra, a da se te povrede ne odražavaju na kvalitet tvoje igre.

Nadam se da ovo nije poslednji Garos za Rafu. - Nadam se da ovo nije poslednji Rolan Garos Rafe Nadala... ali ne znam, ne mogu da garantujem - kaže Nadalov stric.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.