VREDI 68 MILIONA,  A ON PLATIO 8,5: Nikola Peković kupio hotel u kome je slavio svadbu i to po 8 puta manjoj ceni! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić/Nebojša Mandić

proširuje svoje nekretnine

VREDI 68 MILIONA, A ON PLATIO 8,5: Nikola Peković kupio hotel u kome je slavio svadbu i to po 8 puta manjoj ceni! (FOTO)

Proslavljeni košarkaš i bivši predsednik Partizana nastavlja da ulaže u privatni biznis

Objavljeno:

Crnogorski košarkaš Nikola Peković kupio je luksuzni hotel Mediteran u Bečićima od kompanije Maestralturs budvanskog biznismena Blaža Dedića za 8,5 miliona evra, potvrdio je Privredni sud.

Hotelski kompleks je prodat po ceni osam puta nižoj od procenjene vrednosti imovine, navodi dnevnik "Pobjeda", dodajući da je vrednost hotela procenjena na 68 miliona evra.

foto: Dragan Kadić

- Odlukom stečajnog upravnika od 16. juna, celokupna imovina stečajnog dužnika kompanije Maestralturs, hotel Mediteran, kao i ugostiteljska i ostala oprema hotelskog kompleksa, prodata je Nikoli Pekoviću iz Podgorice za 8,5 miliona evra - kazali su iz Privrednog suda.

Vlasnik hotela, kompanija biznismena Blaža Dedića, bila je u stečaju od 2013. godine zbog višegodišnjeg duga, a hotel je 16 puta oglašavan na prodaju. Račun Maestraltursa bio je u blokadi pet godina, zbog duga od četiri miliona evra.

Maestralturs je vlasnik i hotela Vojvodina i Putnik u Srbiji.

foto: Dragan Kadić

Dedićevo poslovanje bilo je pod lupom tužilaštava Crne Gore i Srbije zbog navodne veze s grupom narko bosa Darka Šarića i privatizacijom hotela u Srbiji.

On je pre više od deceniju kupio hotel Mediteran od HTP Budvanska rivijera, u koji je uložio više desetina miliona evra. Poslednji put Mediteran je prodavan prošle godine, po ceni od 30 miliona evra.

foto: Dado Đilas

Dedić je ranije negirao navode Specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića, a preko svoje firme Maestraltours. ;Dediću su u Srbiji zaplenjeni vredni hoteli, u vlasništvu njegovog preduzeća.

Hotel kojim sada gazduje košarkaš Peković ima 20.800 kvadrata zatvorene površine i 11.200 kvadrata parka.

Peković je u tom hotelu prošle godine organizovao svadbeno slavlje, a kum mu je bio mađu brat Darka Šarića, Duško, kome se sudi u Crnoj Gori zbog optužbe da je prao novac stečen trgovanjem kokainom.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba izjava posle plasmana u Ligu Evrope

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.