OLIMPIJAC OSUĐEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE PREMINUO U ZATVORU!
Foto: Profimedia

TEK ŠTO JE PRITVOREN

OLIMPIJAC OSUĐEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE PREMINUO U ZATVORU!

Osuđen je na 25 godina zatvora za svako krivično delo, odnosno 100 godina ukupno, od kojih se 85 ne može smanjiti

Objavljeno:

Četiri meseca nakon što je osuđen za seksualno zlostavljanje, Žan-Lik Keron (60), bivši gimnastičar iz Forbaha, trostruki šampion Francuske i dvostruki olimpijac 1980-ih, preminuo je u zatvoru.

Žan-Lik Keron je umro u zatvoru u Sjedinjenim Državama, gde je četiri meseca služio kaznu dugu čak 100 godina, posebno zbog seksualnog zlostavljanja.

Trostruki šampion Francuske (1983, 1984, 1987) i olimpijac 1984. i 1988. dugo je trenirao na drugoj strani Atlantika. Na Letnjim olimpijskim igrama 1984. godine učestvovao je u osam disciplina.

Njegov sin iz poslednjeg braka je objavio vest o smrti Kerona na društvenim mrežama.

Prošlog septembra izjasnio se krivim na sudu u Tulsi u Oklahomi po četiri tačke koje mu se stavljaju na teret, uključujući seksualno zlostavljanje (uključujući dve ćerke tinejdžerke svoje treće žene), i osuđen je na 25 godina zatvora za svako krivično delo, odnosno 100 godina ukupno, od kojih se 85 ne može smanjiti.

- Kao i kod svih smrti pritvorenika bez nadzora, i smrt Žan-Lika Kerona ispituje kancelarija generalnog inspektorata - saopštile su zatvorske vlasti.

Godine 2021. jedna sportistkinja je navela da ju je Keron mazio i neprikladno dodirivao, što je rezultiralo prijavom Centru za bezbedni sport Sjedinjenih Država. Keron je uhapšen, pušten uz kauciju, ali pokazao je nameru da pobegne iz jurisdikcije suda i osuđen je na 25 godina zatvora po priznanju krivice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.