FILIPOVIĆ UŽIVA U ATINI: Najboljem vaterpolisti smeta samo 1 stvar u glavnom gradu Grčke!
Filip Filipović, Foto: Profimedia

ISPRIČAO MNOGO ZANIMLJIVIH STVARI

FILIPOVIĆ UŽIVA U ATINI: Najboljem vaterpolisti smeta samo 1 stvar u glavnom gradu Grčke!

Sa Olimpijakosom ima visoke ambicije, a to je napad na titulu prvaka Evrope

Objavljeno: 10:23h

Filip Filipović govorio je u Jutarnjem programu TV Prva o brojnim temama – od oproštaja reprezentacije Srbije, zlata u Tokiju, pa sve do klupske scene u Olimpijakosu.

Filipović je nedavno izabran za najboljeg igrača sveta u izboru FINA, kao i za najboljeg sportistu Srbije od Olimpijskog komiteta Srbije.

- Priznanja su sigurno lep podsetnik da sve što sam radio, šta sam žrtvovao i čega sam se odricao, i način na koji sam radio, bude ispravan. To me i obavezuje da nastavim istim ritmom - počeo je Filipović.

Filip Filipović
foto: Profimedia

Logično, najveća stvar ove godine je olimpijsko zlato u Tokiju.

- Što se sportskih tema tiče, sigurno jeste. Godinu ću pamtiti po Olimpijskim igrama i Tokiju, ceo život će mi biti u sećanju. Brojali smo svi naglas svoje poslednje utakmice u reprezentaciji - otkriva doskorašnji kapiten "delfina".

"Senatori" reprezentacije, pored Filipovića, još braća Pijetlović – Duško i Gojko, Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović su okačili kapicu Srbije o klin.

- Definitivno idemo na zasluženi odmor. Nećemo više smetati - našalio se Filipović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije
foto: Espreso/ Miloš Dreković

Osvajili su sve što se moglo osvojiti više puta. Kao verovatno nijedna ekipa u istoriji svih sportova u modernom dobu.

- Da smo planirali ne bismo imali ovako dobar kraj. Mogu samo da budem ponosan, a posebno na mlađe. Ove godine su kao nikad do sada izgurali. Vaterpolo ne mora da brine, rezultat neće doći odmah, ali siguran sam da će biti uspeha i moramo da verujemo.

Oproštajnu utakmicu imaće sledeće godine, otkrio je Filip. "Samo" od Srbije, u klubu će još da igra.

- Bazena kada bude preko glave, tog dana ću ostati kod kuće. Prestaću da se bavim vaterpolom. Još uvek uživam, kao što mi je rekao Savić, tek sada uživam u vaterpolu. To je tako, ne predstavlja mi opterećenje. Ne planiram da se povlačim, pokreće me ljubav prema ovom sportu i jaka je.

Filip Filipović
foto: Starsport©

Filipović visoke ambicije ima sa grčkim Olimpijakosom – napad na titulu prvaka Evrope.

- Kao dete Partizana sem boja sve mi se sviđa. Sve je lepo, od klime, vremena, osim saobraćaja i boja. Klub je insistucija, svi ga poštuju, uživam u tome i zaista mi prija Atina. Jako mi je lepo i zaslužio sam jednu Atinu - zaključio je Filipović, poželevši svima zdravlje u novoj godini.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.