PUTIN PROTIV TRANSRODNIH SPORTISTA: To vam je kao pandemija! Ženski sport će PRESTATI DA POSTOJI!
Foto: Profimedia

predsednik rusije

PUTIN PROTIV TRANSRODNIH SPORTISTA: To vam je kao pandemija! Ženski sport će PRESTATI DA POSTOJI!

"To vam je kao pandemija koronavirusa. Pojavljuju se novi sojevi, od toga ne možemo da pobegnemo. Neophodno je pronaći efikasne protivmere. Ako neko misli da su muškarci i žene jedno te isto, to je na njima - ali postoji zdrav razum", kaže Putin

Objavljeno: 08:23h

Sve više transrodnih osoba dobija dozovlu da se takmiči u konkurenciji suprotnog pola, smatra prvi čovek Ruske federacije Vladimir Putin.

Putin je tokom godišnjeg intervjua sa ruskim novinarima, između ostalog, pričao i na ovu temu jer je u svetskom sportu primetan sve veći broj osoba koje nisu rođene kao žene, a koje su se "transformisale" u žene, i sada se takmiče u konkurenciji slabijeg pola.

Ruski predsednik smatra da je to nedopustivo.

- To vam je kao pandemija koronavirusa. Pojavljuju se novi sojevi, od toga ne možemo da pobegnemo. Neophodno je pronaći efikasne protivmere. Ako neko misli da su muškarci i žene jedno te isto, to je na njima - ali postoji zdrav razum - rekao je Putin.

Transrodni rukometaš, Transrodna rukometašica
foto: Printscreen/Youtube

Putin se osvrnuo na jedan slučaj u SAD početkom 2020. godine, kada je zatvorenica u najvećem zatvoru za žene u Ilinoju tvrdila da ju je silovao transrodni zatvorenik koji je u tu ustanovu prebačen prethodne godine.

- Mislim da je to bilo u Sjedinjenim Državama, čini mi se, jedan zatvorenik se proglasio ženom, služio je kaznu zbog silovanja. Proglasio se kao žena i tražio da ga prebace u ženski zatvor. Premestili su ga, pa je silovao cimerku. U svemu mora da ima zdravog razuma.

Tako je i u sportu, kaže Putin. Sportisti koji su rođeni kao muškarci, a takmiče se među ženskim polom, nesumnjivo imaju prednost u postizanju boljih rezultata. Dominantniji su.

- Ili sportisti. Muškarac se deklariše kao žena i takmiči se u dizanju tegova, recimo, ili nekom drugom sportu. Ženski sport će prestati da postoji. Mora da postoji neka vrsta zdravog razuma. Podržavam tradicionalni pristup, gde je muškarac muškarac, a žena žena. Mama je mama, a tata je tata - poručio je Putin.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.