ZAVRŠENA PETOGODIŠNJA AGONIJA: Nagodba od 380 miliona dolara! Dozvolili ste predatoru da povređuje decu!
Foto: Profimedia

SAD

ZAVRŠENA PETOGODIŠNJA AGONIJA: Nagodba od 380 miliona dolara! Dozvolili ste predatoru da povređuje decu!

Ovim činom stavljena je tačka na veliki skandal koji je uzdrmao sport u SAD

Objavljeno: 21:27h

Žrtve osramoćenog bivšeg lekara reprezentativki SAD u gimnastici Lerija Nasara postigle su nagodbu "tešku" 380 miliona dolara sa Gimnastičarskom organizacijom SAD, Američkim olimpijskim i paraolimpijskim komitetom i njihovim osiguranicima, nakon petogodišnje pravne bitke, objavio je u ponedeljak Volstrit žurnal.

1 / 4 Foto: Profimedia

Prema tim navodima, nagodba će pokriti tužbe koje su podneli osvajačice zlatne olimpijske medalje, uključujući Simon Bajls, Ali Rejsman i Mekejla Maroni, koje se nalaze među Nasarovim žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Sve tri su svedočile o zlostavljanju koje su pretrpele tokom saslušanja u Senatu ranije ove godine. Na tom saslušanju sve tri su, između ostalog, osudile i zvaničnike američke gimnastike i Olimpijskih igara što nisu uradili ništa povodom strašnih postupaka Nasara. U međuvremenu su angažovale i FBI koji je preuzeo istragu povodom njihovih tvrdnji.

"Krivim Lerija Nasara, ali krivim i ceo sistem koji je omogućio da se zlostavljanje nastavi! Krivi su i FBI i Gimnastički savez i ceo Olimpijski i Paraolimpijski komitet Amerike. Svi oni su znali šta se dešava, čak i pre nego što je to izašlo u javnost. Ako dozvolite predatoru da povređuje decu, onda posledice moraju da budu teške. Što je dosta, dosta je", kroz suze je izgovorila Bajls tada.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.