ZAVRŠAVAJTE TU SEZONU DOK NEKO NIJE STRADAO: Novi požar u F1, vozač ponovo iskakao iz zapaljenog bolida! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/Formula 1 Dunyasi

BRZO I ZAPALJIVO

ZAVRŠAVAJTE TU SEZONU DOK NEKO NIJE STRADAO: Novi požar u F1, vozač ponovo iskakao iz zapaljenog bolida! (VIDEO)

Nesreća se dogodila tokom drugog treninga za VN Abu Dabija

Objavljeno:

Pre manje od dve nedelje svet je šokirano gledao kako se na Velikoj nagradi Bahreina bolid Romana Grožana pri udaru u zaštitnu ogradu raspada na dva dela i kako ga momentalno hvata prava buktinja.

Na sreću, zahvaljujući prisebnoj reakciji Francuza, ali i bezbednosnim sitemima i merama koje su uvedene poslednjih nekoliko godina, pilot Hasa je posle dvadesetak sekundi sam izašao iz paklenog ognja, na olakšanje svih prisutnih i miliona gledaoca.

Dvanaest dana kasnije, opet je jedan vozač Formule 1 morao da se spasava iz bolida u plamenu.

Prekaljeni as Kimi Raikonen je bio na stazi u bolidu Alfa Romea tokom drugog treninga za VN Abu Dabija kada se njegov motor zapalio.

Vatra se brzo rasplamsavala i iz ekipe su timskim radiom Fincu poručili da "brzo beži odatle". Srećom, on je uspeo na vreme da zaustavi bolid i izađe iz njega.

Jedan od omiljenih vozača današnjice je čak od jednog vatrogasca uzeo aparat za gašenje požara i sam krenuo da gasi plamen. Tako je jedan navijač na Tviteru primetio da bi mu umesto "Ledeni čovek" bolje pristajao nadimak "Fajr men" (vatreni čovek, vatrogasac).

U nedelju se vozi poslednja trka ovogodišnjeg šampionata u kom je Luis Hamilton osvojio sedmu titulu prvaka i izjednačio rekord Mihaela Šumahera.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.