NENADIĆ ŽESTOKO PO SRPSKIM TRENERIMA: Dobro obratite pažnju šta je rekao najbolji rukometaš na svetu!
Petar Nenadić, Foto: Starsport©

evo šta je rekao

NENADIĆ ŽESTOKO PO SRPSKIM TRENERIMA: Dobro obratite pažnju šta je rekao najbolji rukometaš na svetu!

– Ko god, da li je to David, Raul, Karlos, možda i neki Skandinavac, sigurno bi doneo boljitak, jer oni se bave rukomet - rekao je Nenadić

Objavljeno: 16:42h

Petar Nenadić je zvanično najbolji rukometaš na svetu. U izboru EHF u 2019. godini nije mu bilo ravnog. Ipak, u januaru ga nije bilo u dresu reprezentacije Srbije. Tim koji je doživeo još jedan krah na još jednom velikom takmičenju bio je lišen pomoći beka Vesprema, koji svojevoljno nije želeo da igra za “orlove”.

Kako kometarišete rezultat Srbije na Evropskom prvenstvu, organizovanom u januaru ove godine?

– Rezultat je merilo svega. Ono što sigurno neću niakada reći, da je neko od igrača kriv za neuspeh. Kada to pročitam, ili ono “nisu se dovoljno trudili” dobijem nervni slom, jer znam kako je i koliko se ti momci žrtvuju. Znam da se odriču mnogo toga. Koliko vrede? To je drugo pitanje, ali svako od njih je otišao na prvenstvo da bi uradio najbolje što može. Smatram da od 2006. godine Srbija nije imala, sem kratkoročno Sedada Hasanefendića, koji je vrhunski trener, ali traži vreme i Ljube Obradovića, koji je vodio tim sedam dana, svi su bili da ne kažem šta. Poštovanje prema svima. Ono što mene brine, nama igrači ne dolaze – rekao je Petar Nenadić u podkastu kod Žike Bogdanovića na Balkan-handball.

Osvrnuo se Nenadić i na igrače.

– Hrvati, recimo, konstantno imaju nove igrače, nova imena, vrhunski rade, ali kod nas je to vrlo malo. Bojim se da će i to što valja da ode tamo gde ne treba, da bi se, kako bih rekao, udomili. Postoji, svakako i odgovornost igrača. Niko ne beži od toga. Sto puta sam bio prvi koji je rekao “igrao sam loše”. Najviše me nervira što godinama niko konkretno neće da preuzme odgovornost, nema plana, vizije, sve je od danas za sutra. Sve se godinam stvalja pod tepih. Iskreno se nadam da će da se preseče, da će da se dovede pravi trener i da mu damo odrešene ruke. Moje mipšljenje je da je jedino rešenje stranac. Smatram da je 95 odsto srpskih trenera stalo u vremenu, svetu i prostoru.

Razgovaralo se i sa trenerom Vesprema, Dejvidom Davidsom.

– Ko god, da li je to David, Raul, Karlos, možda i neki Skandinavac, sigurno bi doneo boljitak, jer oni se bave rukometom. Imam Skandinavce u ekipi i znam da njihovi selektori zovu našeg trenera, da pitaju kako igraju, gde je najbolje da budu u odbrani, šta treba da rade, bave se njima. Ne treba mene niko da zove, ali drugačije se igrač oseća kada zna se neko raspituje za njega – zaključio je Nenadić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Maxbetsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.