SRPSKI SPORT JE TUGA! MI NISMO SPORTSKA NACIJA! Bivši reprezentativac nam je sasuo surovu i bolnu istinu u lice!
Bojan Janić je rekao surovu istinu o srpskom sportu, Foto: Starsport©

Nažalost je tako

SRPSKI SPORT JE TUGA! MI NISMO SPORTSKA NACIJA! Bivši reprezentativac nam je sasuo surovu i bolnu istinu u lice!

Dičimo se da smo sportska nacija samo kada se osvajaju medalje, a publike nema "ni za lek" na utakmicama

Objavljeno:

Surovo i bez dlake na jeziku, sa suvom istinom sasutom u lice, tako je nekadašnji proslavljeni odbojkaš Bojan Janić govorio o srpskom sportu i stanju u kome se nalazi.

Srbija je prvak Evrope u odbojci u obe konkurencije, a odbojkašice su i šampionke sveta, međutim, to i dalje ne privlači navijače i gledaoce na odbojkaške utakmice u našoj zemlji.

Čak i kada igra reprezentacija hale nisu ispunjene kao što bi trebalo, a da ne govorimo o mečevima domaćeg šampionata, gde se više ni Večiti derbi ne gleda sa tribina.

Bojan Janić trenutno radi kao trener Partizana
Bojan Janić trenutno radi kao trener Partizanafoto: Starsport©

- To je problem koji traje od kada sam ja igrao u Srbiji, od 2000-ih. Sada jeste drastičnije. Ali, koga zanima sport u našoj zemlji, realno. Mi mislimo da nas zanima, ali nas ne zanima. Nemamo kulturu sporta. Odbojka je porodičan sport, koji bi na tribinama trebalo da okupi decu i roditelje. Svestan sam i da kvalitet naše klupske odbojke nije na nekom zavidnom nivou - poručio je za "Novosti" Janić, sadašnji trener Partizana.

On je po završetku igračke karijere počeo da se bavi trenerskim poslom, bio je pomoćnik Nikoli Grbiću u reprezentaciji, a sad vodi brigu i odbojkašima Partizana.

Bojan Janić je bio pomoćnik Nikoli Grbiću
Bojan Janić je bio pomoćnik Nikoli Grbićufoto: Starsport©

Ipak, nije odbojka jedini primer, uopšteno, srpski sport je u problemu, iako volimo da se dičimo da smo sportska nacija, ali to ne dokazujemo prisustvom publike na utakmicama u bilo kom sportu.

- Ne znam kako izaći iz ovoga, jer vidim nezainteresovanost. Ako pogledate bilo koji drugi sport, osim košarke i fudbala zbog Partizana i Zvezde, sve ostalo je tuga. Priča o sportskoj naciji ne pije vodu. Mi smo sve samo ne sportska nacija. Sportska nacija je ona koja ima sportsku kulturu - jasan je Janić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.