VOZAČ FORMULE PROLAZI KROZ PAKAO: Odbio amputaciju noge, zato će morati da prođe kroz operaciju od 10 sati!
Huan Manuel Korea, Foto: Printscreen/Instagram

UŽAS

VOZAČ FORMULE PROLAZI KROZ PAKAO: Odbio amputaciju noge, zato će morati da prođe kroz operaciju od 10 sati!

Imao je problem i sa plućima, ali je to regulisano pre nego što je bilo očekivano

Objavljeno:

Huan Manuel Korea (20) je odbio savet lekara da amputira deo desne noge posle nesreće koju je doživeo na trci Spa-Frankoršan u Formuli 2. Sudario se tada sa Antoanom Uberom koji je poginuo.

Krajem avgusta stravična nesreća se dogodila na trci Formule 2.. Sa 273 km/h njih dvojica su ušli u krivinu i sudarili se. U bolnici je preminuo mladi Francuz, a Korea je zadobio teške povrede desne noge.

Sada je pred njim velika bitka. Mladić je odbio savet lekara koji su mu predlagali amputaciju dela desne noge i sada ga čeka zahtevna 10-satna operacija u Londonu u kojoj će mu pokušati spasiti ono što se spasiti može. Iako je njegovo stanje poslednjih mesec dana bilo stabilno, zbog stalnih problema sa disanjem morali su da mu daju terapije koje su mu spasile život.

- Huan Manuel je pri svesti i pluća su mu se oporavila puno pre nego što se očekivalo. Njegov celokupni oporavak i želja za životom su impresionirali doktore. Operacija će odrediti i njegovu budućnost. Lekari će, po prvi put nakon nesreće, dobiti kompletan uvid u rane na donjem delu njegove desne noge. Tako će moći da procene koliko su mu oštećeni cevanica, zglob i stopalo - stoji u saopštenju koje je objavila mladićeva porodica.

- Spasiće ono što se spasiti može i odstraniti delove noge koji se ne mogu oporaviti kako bi mu noga ostala u što boljem stanju. Huanu Manuelu su savetovali amputaciju, a on je to odbio i izabrao je operaciju, potpuno svestan svih izazova koje ona nosi - objasnili su.

Huan Manuel Korea je stradao u Belgiji u sudaru u kojem je život izgubio njegov dvije godine stariji kolega Antoan Uber. Od siline udarca u zavoj Radijon oba su se bolida raspolovila. Uber je hitno prevezen u bolnicu gde je i preminuo isti dan u 18 sati i 35 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.