Novih 5 pravila koja će značajno promeniti rukomet!

kako vam se dopadaju?

Novih 5 pravila koja će značajno promeniti rukomet!

Najveće promene koje će biti uvedene u narednim mesecima su uvođenje plavog kartona i tačnog maksimalnog broja dodavanja prije označavanja pasivnog napada
Objavljeno: 09:57h

Stiže nova revolucija u svetu rukometa. Najveće promene koje će biti uvedene u narednim mesecima su uvođenje plavog kartona i tačnog maksimalnog broja dodavanja prije označavanja pasivnog napada, a naravno i dalje će postojati žuti i crveni karton. Na Svetskom juniorskom i kadetskom prvenstvu u Brazilu i Rusiji već je testirano pet novih pravila i ona su sledeća:

1. Golman kao igrač - Čuvar mreže može biti korišćen kao sedmi igrač na terenu. 2. Povređen igrač - Igrač mora napustiti teren posle primanja medicinske pomoći i može ponovo ući u igru tek nakon trećeg napada svoje ekipe. 3. Pasivna igra - Posle podizanja ruke od strane sudije, tim ima maksimalno šest dodavanja pre šuta na gol. 4. Poslednji minut - U pravilima 8:5, 8:6 i 8:19, termin 'poslednji minut utakmice' trebalo bi da bude zamenjen sa 'poslednjih 30 sekundi utakmice'. 5. Plavi karton - Sudije imaju šansu da iskoriste plavi karton posle crvenog i žutog kako bi bile još direktnije povodom diskvalifikacije igrača. Ako se pokaže plavi karton, pisanje izjava će biti dodatna obaveza igrača. Nova pravila koje će uvesti IHF zvanično će "debitovati" na Olimpijskim igrama u Riju. Kako vam se dopadaju ova pravila? (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.