Zavijorila se srpska trobojka u Olimpijskom selu: Slogan Srba na ZOI je legendarni citat Živojina Mišića! (FOTO)
Podizanje zastave Srbije u Olimpijskom selu na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine, Foto: OKS/RAS/Aleksandar Dimitrijević

AJmo jako!

Zavijorila se srpska trobojka u Olimpijskom selu: Slogan Srba na ZOI je legendarni citat Živojina Mišića! (FOTO)

Dan pre ceremonije svečanog otvaranja ZOI održana je svečanost u srpskom olimpijskom timu

Objavljeno:

U Olimpijskom selu u Pjongčangu je podignuta zastava Srbije čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu srpskom timu.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Olimpijski tim Srbije na Zimskim olimpijskim igrama sa predsednikom OKS Božidarom Maljkovićem
Olimpijski tim Srbije na Zimskim olimpijskim igrama sa predsednikom OKS Božidarom Maljkovićemfoto: OKS/RAS/Aleksandar Dimitrijević

Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović, saopštio je OKS.

- Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno - da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe tog dana - rekao je Maljković.

Damir Štajner predaje duborez domaćinu na podizanju srpske zastave u olimpijskom selu
Damir Štajner predaje duborez domaćinu na podizanju srpske zastave u olimpijskom selufoto: OKS/RAS/Aleksandar Dimitrijević

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodošlice našem timu šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelniku Olimpijskog sela Ryu Seung-minu, članu Međunarodnog olimpijskog komitetaručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića „Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred.“

Ceremonija svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Srbije prisustvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, biće održana sutra u podne po srednjeevropskom vremenu.

Olimpijski tim Srbije u Pjongčangu
Olimpijski tim Srbije u Pjongčangufoto: OKS/RAS/Aleksandar Dimitrijević

Prvi nastup sportista Srbije će biti u nedelju, 11. februara, kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati u spustu u 11.00 po lokalnom vremenu, odnosno u 3.00 iza ponoći po vremenu u Srbiji.

BONUS VIDEO: Igrači Partizana slave sa Grobarima kod Juga

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.