Sud u Lozani ukinuo doživotne suspenzije velikom broju ruskih sportista! Putin tražio da mu oproste zbog stuba srama na kom su bili!
Arbitražni sud u Lozani ukinuo doživotne suspenzije za 28 ruskih sportista, Foto: Fonetap

Veliko olakšanje

Sud u Lozani ukinuo doživotne suspenzije velikom broju ruskih sportista! Putin tražio da mu oproste zbog stuba srama na kom su bili!

Za 28 sportista iz Rusije je ukinuta automatski doživotna suspenzija, a za njih 11 je kazna preinačena na samo zabranu učešća na ZOI u Pjongčangu

Objavljeno:

Sud za sportsku arbitražu u Lozani oslobodio je 28 ruskih sportista optužbi za doping, pa su tako doživotne suspenzije koje je izrekao Međunarodni olimpijski komitet ukinute.

CAS je naveo da priloženi dokazi o kršenju antidoping pravila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine nisu bili dovoljni.

Ti sportisti sada mogu da učestvuju na predstojećim Igrama u Pjongčangu, koje počinju 9. februara.

CAS je preinačio doživotne zabrane za još 11 ruskih sportista
CAS je preinačio doživotne zabrane za još 11 ruskih sportistafoto: Fonetap

Današnja presuda CAS-a znači i da će se sedam medalja osvojenih u Sočiju vratiti u Rusiju.

CAS je po hitnom postupku odlučivao o žalbama 39 sportista. Odlukom CAS-a, za 11 ruskih sportista kazna je smanjena sa doživotne suspenzije na samo zabranu učešća na Igrama u Pjongčangu.

MOK je ranije pozvao 169 ruskih sportista da se na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji takmiče kao neutralni sportisti.

Vladimir Putin je zatražio oprost od ruskih sportista
Vladimir Putin je zatražio oprost od ruskih sportistafoto: Fonetap

U međuvremenu Vladimir Putin je u sredu ispratio grupu ruskih sportista koji će se takmičiti u Pjongčangu i zatražio im oprost zbog svega onoga što su preživeli u prethodnim godinama povodom optužbi za sistematski doping.

- Dvostruko teže je kad se sport pomeša s nekim događajima očigledno neprirodnim i tuđim sportu, s politikom ili još sa nečim. Međutim, dvostruko teže je kad se u državi, u ovom slučaju našoj državi, u vezi s tim stvara tako kompleksna javna ocena, čuju se najrazličitija, nekad i protivrečna mišljenja o tome. To stvara teške uslove za postizanje rezultata. Oprostite nam jer nismo mogli da vas zaštitimo od toga - rekao je Putin.

BONUS VIDEO: Nenad Čanak posle žreba za KKP

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.