EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO S LICA MESTA PRED MEČ HRVATSKA - SRBIJA U SPLITU: Najjefitnija karta 100 evra, a evo šta se događa na ulicama!
Ilustracija / Hrvatski navijači, Foto: Dado Đilas

ATMOSFERA DOSTIGLA USIJANJE

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO S LICA MESTA PRED MEČ HRVATSKA - SRBIJA U SPLITU: Najjefitnija karta 100 evra, a evo šta se događa na ulicama!

Sada je atmosfera dostigla usijanje, Split u ekstazi dočekuje prvi meč svoje selekcije, a dolazi im ni manje ni više, nego Srbija

Objavljeno: 15:42h
Andrija Bulatović

Sve je spremno za veliki klasik! Hrvatska i Srbija igraju u prvom kolu Evropskog prvenstva za rukometaše, a meč se igra u Splitu, u dvorani "Spaladijum".

Karte su odavno rasprodate, ostalo ih je par desetina, kod tapkaroša i na internetu.

Poslednji put kada je nama Srbima rukomet "nešto značio" bilo je 2012. godine. Tada smo pomno pratili "Orlove" koji su napravili senzaciju plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, igranom u Srbiji.

foto: rss.org.rs

Posle znamo sve kako je išlo, ali drugo mesto i srebrna medalja je nešto što nećemo nikada zaboraviti. Srbija je bila nemoćna pred prejakim sastavom Danske.

Ipak, ono što je bilo još važnije, jeste trijumf nad Hrvatskom u polufinalu sa 26:22.

Posle toga smo tri puta zaredom poraženi od "Kauboja", jednom na Olimpijskim igrama, te dva puta u prijateljskim mečevima.

Sada je atmosfera dostigla usijanje, Split u ekstazi dočekuje prvi meč svoje selekcije, a dolazi im ni manje ni više, nego Srbija. Mediji u obe zemlje danima bruje o tome, podiću tenziju.

Navijači Hrvatske na fudbalskom meču Srbija - Hrvatska
Navijači Hrvatske na fudbalskom meču Srbija - Hrvatskafoto: Dado Đilas

Pogotovo se time bave mediji u Hrvatskoj gde pojedini na dan meča uz primerke svojih novina dele i "šahovnice", a jedan novinar "Slobodne Dalmacije" je u svom tekstu pominjao "oluju" doduše sa tribina, ali znamo šta ta reč znači u kontekstu odnosa dve države.

Usled svega toga došlo se do tačke na kojoj u momentima izgleda kao da posle ovog meča neće više biti rukometa, kao da više nikada dve selekcije neće igrati jedna protiv druge.

Sa druge strane bi trebalo gledati sjajno ponašanje igrača dva tima, koji na sve načine i svojim izjavama pokušavaju da spuste loptu i tenziju, jer su oni pre svega sportisti, ali i sjajni međusobni prijatelji.

Povodom ovog predstojećeg meča za "Espreso" je govorila specijalna sagovornica iz Splita, koja je ovom prilikom želela da ostane anonimna i otkrila šta se sve dešava poslednjih dana u tom gradu, pred balkanski duel dva nacionalna tima.

Ima li naboja u gradu? Kakva je situacija, da li je sve prohodno?

- Sve je super i sve je za pet. Vidit ćemo kakva će situacija biti. Ali cili Split se nada da neće baš puno problema bit. Je dvorana u "centru" grada (udaljenost od popularnog stadiona Poljud, arena u kojoj rukometaši nastupaju je oko pola kilometra), ali ne bi nikom triba bit problem... Svi se toplo nadamo tom - navodi naša raspoložena sagovornica.

Ilustracija / Navijačice Hrvatske na FUTSAL meču u Beogradu
Ilustracija / Navijačice Hrvatske na FUTSAL meču u Beogradufoto: Dado Đilas

Plašite li se nekog haosa na tribinama?

- Za to sam sigurna da će više bit dovoljno zaštitara i pripadnika policije. Nadam se da ce svi doć u miru navijat za "svoje". Jer ipak smo mi svi braća Balkanci!

Kako gledate na srpski tim i da li mislite da može da iznenadi Hrvatsku?

- U sportu je sve moguće, nadam se da će utakmica bit uzbudljiva.

Kako su čuvani srpski igrači i stručni štab pred ovaj meč?

- Sve je to meni bespotrebno komentirat. Svaki tim se čuva jednako.

Navijači Hrvatske
Navijači Hrvatskefoto: Dado Đilas

Ima li mnogo policije po gradu?

- Za sada je sve bilo super, ali danas će vjerojatno biti više neg što iko očekuje. Jer normalnom svitu je želja da sve prođe super i nek bolji pobjedi! - objašnjava naša sagovornica.

Očekujete li da vaša reprezentacija postane šampion Evrope u domovini?

- Ovo je mlada ekipa na kojoj je veliki pritisak. Može se svašta desit, al svi virujemo u trenera Lina i duh sa visina - ponosno ističe naša sagovornica.

foto: Beta

Šta mislite o ishodu utakmice? Šta kažu navijači?

- Ja se nadam uzbudljivoj utakmici, a navijači ko navijači, svi žele da njihov tim dobije.

Da je ogromno interesovanje pred večerašnji duel Hrvatske i Srbije svedoči činjenica da je najjeftinija karta kod "tapkaroša" (jer su ostale, naravno, rasprodate) 850 kuna, odnosno nešto više od 13.000 dinara, a cene idu do čak 1600 kuna, odnosno 25.000 dinara.

Na internetu ih je praktično nemoguće naći, a one koje se prodaju nekoliko sati uoči utakmice dostižu vrtoglavu cifru od 500 evra.

BONUS VIDEO: Ognjen Ožegović na slavi kod Vladimira Stojkovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.