OKRNJENA SRBIJA SE OKUPILA NA POČETKU PRIPREMA: Povrede desetkovale Srbiju za Evropsko prvenstvo!
Foto: EPA/Antonio Bat

Operacija Hrvatska

OKRNJENA SRBIJA SE OKUPILA NA POČETKU PRIPREMA: Povrede desetkovale Srbiju za Evropsko prvenstvo!

Tri igrača su u startu otpala, za jednog se još ne zna, a još nisu priključeni svi igrači iz Bundeslige

Objavljeno:

Rukometaši Srbije okupili su se na početku priprema za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje u Hrvatskoj od 12. do 28. januara.

MORA NA OPERACIJU! Srbija na Prvenstvo ide bez jednog od najboljih igrača! (FOTO)

Nažalost, selektor Jovica Cvetković se odmah na startu susreo sa ogromnim kadrovskim problemima u ekipi zbog povreda, pošto je definitivno da su već trojica igrača sa spiska otpali.

- Imamo toliko igrača koliko imamo, nadali smo se da neće biti povreda i otkaza... Međutim, na pripreme neće doći Momir Rnić zbog povrede, Rastko Stojković koji mora na operaciju i Ilija Abutović koji je otkazao zbog privatnih problema. Bojan Beljanski je došao, ali sa napuklim mišićem, i neće moći da putuje na turnir u Švajcarsku, već će ostati ovde da radi po posebnom programu - rekao je Cvetković.

Jovica Cvetković i Petar Nenadić, foto: Beta/Saša Đorđević

Na sve to se nadovezalo što će na naše reprezentativce koji igraju u Nemačkoj, a to je maltene osnova cele reprezentacije moći da računa tek krajem nedelje, a prvi pripremni turnir u Švajcarskoj, protiv domaćina, Rusije i Rumunije ih očekuje već za par dana.

- Iskreno, jedva smo skupili 16 igrača za taj turnir, jer nam oni koji su u Bundesligi dolaze neposredno pred Novu godinu, tako da ćemo samo od 1. do 4. januara biti kompletni. Imaćemo sedam-osam treninga da se uigramo, a posle toga je sve u funkciji Evropskog prvenstva. Uvek ćemo ići na pobedu, probleme ćemo rešavati u hodu, spremaćemo se kao da smo kompletni i mislim da na turniru u Švajcarskoj imamo adekvatne provere za EP - poručio je Cvetković.

Jovica Cvetković, foto: Beta/Branislav Božić

Nakon toga sledi meč zatvorenog tipa protiv Saudijske Arabije 2. januara, dok će tri dana kasnije od 18 časova publika na Banjici imati prilike da vidi reprezentaciju u duelu sa Makedonijom. Poslednje dve provere "orlovi" će imati 9. (Murska Sobota, 19 časova) i 10. januara (Velenje, 18 časova) u Sloveniji sa bronzanom selekcijom sa prošlog Svetskog prvenstva, posle čega sledi put za Split.

Naša reprezentacija je na Evropskom prvenstvu smeštena u grupu sa Hrvatskom, Islandom i Švedskom.

BONUS VIDEO: Ovacije Grobara Urošu Lukoviću pred meč sa MZT

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.