IZABRAN NAJBOLJI SPORTISTA BALKANA: Srbi imaju dvoje u prvih 10!
Foto: Fonetap

tradicionalni izbor

IZABRAN NAJBOLJI SPORTISTA BALKANA: Srbi imaju dvoje u prvih 10!

Ipak, nijedan od naših nije uspeo da uđe ni u top 5

Objavljeno: 13:54h

Za najboljeg sportistu Balkana u 2017. godini proglašen je bugarski teniser Grigor Dimitrov. Drugo mesto u izboru je zauzela Simona Halep, a treći je Turčin Ramil Gulijev.

Bugarska nacionalna agencija (BTA) i ove godine je tradicionalno 45. put birala najbolje na Balkanskom poluostrvu, a u glasanju su učestvovale najveće agencije na Balkanu.

foto: AP

Bugarski teniser je osvojio prvo ovakvo priznanje u karijeri i to zahvaljujući najboljoj godini koju je imao od kada je zakoračio u profesionalne vode s obzirom na to da je osvojio 5 turnira, od kojih i Završni Masters u Londonu i probio se na 3. mesto ATP liste.

Odmah iza njega je Rumunka koja je godinu završila kao najbolja teniserka sveta, a treći je Ramil Gulijev koji je napravio ogromno iznenađenje i postao šampion sveta na 200 metara.

foto: AP

Od srpskih sportista najbolje je bio plasiran Bogdan Bogdanović koji je sa 19 bodova osvojio 8. mesto, a deveta je najbolja odbojkašica sveta, Tijana Bošković.

Podsećamo da je titulu najboljeg sportiste Balkana čak pet puta osvajao Novak Đoković, ali sada nije bio u konkurenciji.

BONUS VIDEO: Luka Jović postiže gol

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.