CRNO-BELO SLAVLJE: 26. pehar Kupa pripao Partizanu! Vaterpolisti osvojili trofej u neizvesnom finalu!
Foto: Beta

ZASLUŽENO!

CRNO-BELO SLAVLJE: 26. pehar Kupa pripao Partizanu! Vaterpolisti osvojili trofej u neizvesnom finalu!

Jedan pogodak je odlučio

Objavljeno:

Vaterpolisti Partizana odbranili su trofej u Kupu Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Bečeju savladali Šabac 6:5 (1:0, 1:2, 2:1, 2:2).

Predvođeni fenomenalnim golmanom Dimitrijem Rističević vaterpolisti Partizana odbranili su trofej pobednika Kupa. Crno-beli su do 26. slavlja, devetog u Srbiji, došli posle pobede u neizvesnom finalu nad žilavim Šapcem – 6:5 (1:0, 1:2, 2:1, 2:2).

DRAMA U VELIKOM FINALU: Francuskinje nove prvakinje planete u rukometu! (FOTO)

- U našoj igri osetio se umor od polufinalnog meča sa Crvenom zvezdom. To se naročito videlo u napadu, ali odbrana nas je održala. U svakom slučaju sve je dobro kada se okonča pobedom – istakao je strateg crno-belih Stefan Ćirić.

Sudarile su se dve odbrane. Obe ekipe sjajno su se branile, a osim Rističevića blistao je i čuvar mreže Šapčana Aleksić. Napadači su bili striktno markirani, zbog čega je u prvoj četvrtini viđen samo jedan gol, Tomić za vođstvo Partizana – 1:0.

Šapčani dugo nisu imali ideju kako da nadmudre fenomenalnog Rističevića, sve dok se nije okuražio Nikola Marković, koji je u 12 minutu načeo mrežu Beograđana. Do kraja prvog dela finala mreže su se na obe strane tresle po jednom.

Debitant u finalu svoju priliku da iznenadi crno-bele propustio je u trećoj četvrtini. Istina, Šapčani su golom Markovića prvi i jedini put poveli (3:2), a potom kod 3:3 nisu iskoristili ni dva igrača više. Igrači su bili sve nervozniji, ruke su drhatale, tako da je igrač više u stvari bio igrač manje. Ipak, nekako smireniji su bili Beograđani, koji su preko Lazića vratili vođstvo (4:3).

Od tog trenutka crno-beli su ljubomorno čuvali prednost, koju su u poslednjoj četvrtini dva puta uvećali na plus dva.

PARTIZAN - ŠABAC 6:5

BAZEN: „Đorđe Predin Badža“ u Bečeju. Gledalaca: 800. Sudije: Putniković i Raković (Beograd). Igrač više: Partizan R. 9 (3), Šabac 11 (4). Dva igrača više: Šabac 1 (0).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević (11 odbrana), Kasum, Filip Janković 1, Lukić 1, Lazić 1, Tomić 1, Marko Janković, Andrejević, Manojlović, Radanović 1, Radonjić, Aksentijević, Belopavlović, Vučinić 1.

ŠABAC: Aleksić (9 odbrana), Eraković, Marković 4, Repanović, Budurin, Velkić, Car, Šušijašvili, Trkulja, Tenžera, Petrovski 1, Cvetković, Popović, Meskhi.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.