Svaka čast! Amela Terzić pobedila u najstarijoj trci Evrope! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

bravo!

Svaka čast! Amela Terzić pobedila u najstarijoj trci Evrope! (FOTO)

Drugo mesto kod žena osvojila je Zita Kačar (Mađarska) a treće Valentina Kajarskaja (Ukrajina)

Objavljeno: 22:24h

Srpska šampionka Amela Terzić iz Novog Pazara i Džo Maina Mvantu iz Kenije, pobednici su 72. ulične trke, najstarije u Evropi, održane u Ćupriji.

Reč je o glavnoj trci, seniorki i seniora, na 3.000 metara, u kojoj je bilo 25 takmičara, 16 muških i devet žena a zajedno su trčali i žene i muškarci.

Drugo mesto kod žena osvojila je Zita Kačar (Mađarska) a treće Valentina Kajarskaja (Ukrajina). Kod muškaraca drugo mesto osvojio je Vajkmif Kilkorir Bivot (Kenija) a treće Laslo Gregor (Mađarska).

Bilo je 13 trka, a počelo je od predškolskog uzrasta, koji su trčali na 150 metara, a velika borba se vodila i među starijim juniorkama na 1.200 i starijim juniorima na 1.500 metara.

foto: Zorana Jevtić

Najviše medalja osvojili su atletičari Novog Pazara, ali je dosta medalja otišlo i u Niš, Beograd, Zaječar, Prilužje, Rašku, Kosovsku Mitrovicu, Požarevac, Ćupriju, Užice, Smederevo, Smederevsku Palanku, Hadzi Han...

Ovo niko nije želeo da čuje! Lalatović otkrio, Mudrinskom može da se dogodi najgora moguća stvar posle jezivog Evertonovog starta! (FOTO)

Uz atletičare Srbije, u trkama su učestovali takmičari Slovenije, Makedonije, Mađarske, BiH, Kenije, Ukrajine, Hrvatske. Po proceni organizatora, večeras je u Chupriji, u svim trkama trčalo, oko 450 takmičara. Večerašanju trku je otvorio predsednik opštine Chuprija Ninoslav Erić, koji je najavio uskoro početak izgradnje atletskog stadiona i dvorane, a prisustovali su joj brojni proslavljeni asovi jugoslovenske i srpske atletike i funkcioneri: Dane Korica, Vera Nikolić, Djani Kovač, Mirko Vujaklija, Dragan Zdravković..., ali i proslavljeni as u stonom tenisu Dragutrin Šurbek.

BONUS VIDEO: Gudelj baca dres klincu, odrasli čovek mu ga oteo

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.