IGRAJU SAMO ONI KOJI VOLE SVOJU ZEMLJU: Objavljen spisak rukometne reprezentacije!
Foto: Beta/Branislav Božić

krenuli od 0

IGRAJU SAMO ONI KOJI VOLE SVOJU ZEMLJU: Objavljen spisak rukometne reprezentacije!

Selektor ističe da je najbitnije kod igrača da pokažu ljubav prema domovini i da je to preduslov za uspeh

Objavljeno:

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković saopštio je spisak igrača koje je pozvao za EHF nedelju (23. - 29. oktobar), koja će biti poslednje okupljanje pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj od 12. do 29. januara 2018.

Evo i spiska selektora Srbije:

Golmani: Vladimir Cupara, Strahinja Milić, Tibor Ivanišević, Dejan Milosavljev.

Leva krila: Nemanja Ilić, Dobrivoje Marković.

Desna krila: Darko Đukić, Bogdan Radivojević.

Desni bekovi: Marko Vujin, Nemanja Zelenović, Nikola Crnoglavac.

Levi i srednji bekovi: Momir Rnić, Petar Đorđić, Nemanja Obradović, Petar Nenadić, Žarko Šešum, Darko Stevanović, Nemanja Mladenović, Stefan Ćirić.

Pivoti: Bojan Beljanski, Rastko Stojković, Mijajlo Marsenić

foto: Beta/Saša Đorđević

Naša reprezentacija će se okupiti 23. dana oktobra, a već 24. će odigrati revijalnu utakmicu u Požarevcu. Potom sledi četvorodnevni boravak u Beču, gde će se sa Austrijom odigrati kontrolni mečevi 26. i 28. oktobra.

Završne pripreme za šampionat Evrope počeće 25. decembra, a uključiće i put u Cirih, gde će se na "Jelou kupu" odigrati dve utakmice, i to na turniru čiji su učesnici još Rumunija, Rusija i domaćin Švajcarska.

Pred odlazak u Split, koji je zakazan za 11. dan januara, "orlovi" će poslednje provere imati u Sloveniji, a sa tamošnjom reprezentacijom odmeriće snage 9. i 10. januara.

foto: Fonet

- Imali smo razne probleme u kvalifikacijama, nije bilo sve kako treba da bude u jednom nacionalnom timu koji želi mnogo, tako da ćemo naredni period, od 20. oktobra, početi radno. Pokušaćemo da nadoknadimo propusteno u tih nedelju i po dana. Čeka nas veliki rad na svim fazama igre, pre svega selektiranje igrača za naredne akcije. A moj cilj je naći 16 najkvalitetnijih igrača osposobljenih da igraju u oba pravca. Odigraćemo utakmice protiv Austrije, ali rezultat tada neće biti presudan. Njih vodi Skandinavac, gaje igru koja je slična kao i Islandu i Švedskoj, protiv kojih igramo na šampionatu u Hrvatskoj - rekao je Jovica Cvetković.

Selektor se osvrnuo i na ciljeve na Evropskom prvenstvu.

- U odnosu na sve što sam rekao gde se nalazi naš rukomet, jer pre kvalifikacija malo ko je verovao u naš plasman, mogu da kažem da moramo da budemo realni. Ja uvek težim najvišem, ako ja nisam optimista kao selektor kako će moji igrači biti? Mi treba mirno da radimo i da imamo podršku, a ja i igrači hoćemo najviše. Realno, sva tri naša protivnika u grupi imaju bolji rang od nas. Kod njih je drugačiji odnos prema reprezentaciji. Hrvatska, Island i Švedska imaju unapred određeni sistem. Mi moramo da se ponašamo kao reprezentacija i da volimo svoju zemlju, da damo 200 posto i da se nadamo da ćemo napraviti iznenađenje i da prođemo grupu. Realan rezultat je proći u drugi krug, a onda ćemo videti - zaključio je on.

BONUS VIDEO: Sestra uletela ne teren da čestita na potezu, brat samo što je se nije odrekao!

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.