Što je najgore, posle većine su osvajane titule: Pike i Ramos su mala deca, ovo su najveći razdori u sportskoj istoriji! (FOTO)
Foto: AP

ONO KAD SE DRUGARI ZAMRZE

Što je najgore, posle većine su osvajane titule: Pike i Ramos su mala deca, ovo su najveći razdori u sportskoj istoriji! (FOTO)

Bilo je slučajeva kada su braća među sportistima gubili kontakt na ceo život, kada je

Objavljeno: 17:03h

Katalonsko pitanje napravilo je veliki razdor u svetu španskog fudbala, a posebno u reprezentaciji. Dva ponajbolja fudbalera, definitivno najbolja defanzivca koje ova nacija ima, javno su ušla u prepirke na relaciji Španija - Katalonija, što je bukvalno upropastilo njihovo dugogodišnje prijateljstvo.

Koliko god Špancima kataklizmično delovala ova prepirka, red je da vas podsetimo da je u svetu sporta bilo i mnogo, mnogo gorih svađa i razdora između saigrača, timskih kolega, kako god želeli da ih nazovemo.

Podsetimo se nekih od njih.

Markos Sena i Alan Prost

Vozači iz Meklarena su išli toliko daleko da su jedan drugog izbacivali sa staze. Za dve godine obojica su uzeli po jednu titulu, od kojih je ona 1989. godine bila krajnje kontroverzna, pošto se u finalu dogodio krajnje kontroverzni sudar.

Valentino Rosi i Horhe Lorenco

Kad smo već kod automoto sportova, valja napomenuti da dok su vozili za Jamahu, nisu želeli ni u oči da se pogledaju, a kamoli nešto drugo.

Kobi Brajant i Šakil O'Nil

Verovali ili ne, i jedan od najvećih tandema u istoriji košarke imao je svoje nesuglasice. Ličnosti ove dvojice majstora košarke nisu se poklapale, ali su za osam godina dok je trajala njihova era Lejkersi uzeli čak tri titule NBA šampiona. Šek je Kobiju čak posvetio i rep pesmu u kojoj se otvoreno zeza sa njim.

Derek Džiter i Aleks Rodrigez

Dva vrsna bejzbol igrača. Sporečkali su se kada je Džiter kritikovao Rodrigezovo umeće da bude vođa tima pre nego što je došao kod njega u Njujork Jenkise. Međutim, ni njima dvojici svađe nisu pravile preveliki problem, pošto su 2009. godine uspeli da osvoje MLB ligu.

Endi Kol i Tedi Šeringem

Iako su igrali zajedno u Mančesteru sa velikim uspehom osvojivši Ligu šampiona 1999. godine, njih dvojica prvo nisu razgovarali jedan sa drugim godinama, pošto je Šeringem odbio da se rukuje sa tada mladim Kolom kada je ovaj debitovao za Englesku. Iako su na terenu sarađivali sjajno, gotovo sve vreme su odbijali da komuniciraju van njega.

Kris Frum i Bredli Vigins

Biciklisti koji nikada nisu uspeli da povrate dobre timske odnose, zato što je Frum pokušao da sa bicikla obori svog timskog kolegu tokom Tur de Fransa koji je Vigins kasnije osvojio.

Braća Čarlton

Osvajači zlatne medalje sa Engleskom na Svetskom prvenstvu 1966. do kraja života nisu i neće razgovarati zbog svađe žene sir Bobija i njihove pokojne majke.

Vlade Divac i Dražen Petrović

Najvažnije nama ostavili smo za kraj. Dva legendarna košarkaša koja su bila nerazdvojna u reprezentaciji Jugoslavije, ali koja posle raspada velike zemlje nisu više nikad pričala jedan sa drugim. Ova priča ima i tragičan ishod, pošto njih dvojica usled pogibije hrvatskog majstora nikada nisu izgladila odnose. O ovoj temi postoji i film pod nazivom "Jednom braća".

BONUS VIDEO: Grupa JNA i Grobari pevaju košarkašicama

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.