RAT ZVEZDA-PARTIZAN NA AMERIČKI NAČIN: Trampu se dogodilo ono čega su se plašili Asteriks i Obeliks! Nebo mu se sručilo na glavu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Olivier Douliery/AP

LOŠE MU SE PIŠE

RAT ZVEZDA-PARTIZAN NA AMERIČKI NAČIN: Trampu se dogodilo ono čega su se plašili Asteriks i Obeliks! Nebo mu se sručilo na glavu! (FOTO) (VIDEO)

Sportski skandal potresa jednu od najmoćnijih zemalja sveta

Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp podlegao je velikim kritikama tokom vikenda kada je "opljuvao" po sportistima koji kleče tokom nacionalne himne i odbijaju da dođu u Belu kuću na prijem po osvajanju titule, stavivši se u centar skandala sa rasističkim i kulturnim prizvukom.

Čim je rekao da svako ko odbije da ispoštuje himnu treba da bude otpušten, pošto ima privilegiju da igra za milione dolara, "pa mora i da poštuje državu koja mu je to omogućila", kao i to da više ne važi poziv za Golden Stejt Voriorse da dođu u Belu kuću (što su odbili po osvajanju titule) bukvalno mu se nebo sručilo na glavu.

Odmah je krenula salva negativnih komentara po društvenim mrežama, ali te komentare nije davao bilo ko, već poznati sportisti, vlasnici sportskih klubova, kao i muzičari.

foto: Espreso.co.rs, Printscreen Instagram

Naravno, NFL zvezde bile su najglasnije... A, o tome smo vam već pisali OVDE...

Pored njih, javile su se i NBA zvezde. Stef Kari, Lebron Džejms i Kobi Brajant su takođe pisali anti-Tramp komentare po društvenim mrežama...

Lebron Džejms zapenio na Trampa! Odlazak u Belu kuću je bila čast dok se ti nisi pojavio! (FOTO)

KARI SE SUPROTSTAVIO TRAMPU, I BELA KUĆA JE POVUKLA POZIV: Golden Stejt je odgovorio šta misli o celoj situaciji! (FOTO)

- Predsednik SAD koji proizvodi samo razdor i strah. Njegove reči inspirišu samo mržnju, on sigurno neće "napraviti Ameriku opet velikom" - napisao je Kobi, a šta su rekli Lebron i Stef možete se podsetiti na dva priložena linka.

Tramp je onda na sve to odgovorio serijom tvitova.

- Ako NFL igrači odbiju da idu na utakmice, možda će igrači početi da respektuju zastavu i zemlju u kojoj žive. Otpustite igrače ili budite suspendovani. NFL poseta je veoma pala. Utakmice su dosadne, mnogi su odustali od odlaska na njih iz ljubavi prema svojoj zemlji. Liga mora da podrži Sjedinjene Države - napisao je kontroverzni predsednik, nastavivši da se i dalje ukopava u očima sportske javnosti.

A, onda je svađa nastavljena, a javio se jedan od zvaničnika NFL lige, Rodžer Gudel, koji je napisao saopštenje:

- NFL i naši igrači moraju da pomognu da se stvori slika o jedinstvu naše zemlje i kulture. Nema boljeg primera od sjajnog odgovora klubova i igrača užasnim prirodnim katastrofama koje su se dešavale prošlog meseca. Predsednikovi komentari koji dele naciju demonstriraju samo nedostatak poštovanja prema NFL ligi, našoj divnoj igri i igračima, kao i neuspeh da shvati koliku važnost fudbaleri imaju u lokalnim zajednicama - istakao je Gudel.

Evo i šta su pisali neki NFL klubovi na ovu temu. Svi su se oglasili, a mi prenosimo najinteresantnija saopštenja. U suštini, svi imaju istu tačku gledišta...

Ali, Tramp se ni tada nije zaustavio.

Pre nego što se ukrcao u predsednički akvion u Nju Džersiju za Vašington, Tramp je odbio da ponovi komentare koje je prethodno objavio na Tviteru, ali je rekao da protestima igrači NFL "pokazuju prezir prema svojoj zemlji i zastavi", dodavši da bi "vlasnici trebalo da nešto urade po tom pitanju".

- Kada kleknete i ne poštujete američku zastavu ili himnu, to ne nailazi na poštovanje... To nema nikakve veze sa rasom niti sa bilo čim drugim. To ima veze sa poštovanjem prema našoj zemlji i prema našoj zastavi - istakao je Tramp uoči povratka u Vašington.

Na ovakve reči ni umetnici, ali ni voditelji nisu ostali imuni.

Voditelj vesti na televiziji ESPN Džemil Hil napisao je Stefu Kariju:

- Hej, Stef, dobrodošao u klub - a Trampova administracija je na to odgovorila sa pozivom za otpuštanje ovog novinara.

I Sakramento Kingsi su imali svoje viđenje situacije.

U celu debatu na društvenim mrežama uključio se i Džon Ledžend, legendarni muzičar i tekstopisac:

- Tramp se hrani podelom u narodu i haosom. Želi da nas suprotstavi jedne drugima, jer misli da će njegova strana (birači) uvek da pobedi - istakao je.

I Šon Kombs aka Paf Dedi se priključio onima koji napadaju Trampa, a i Stivi Vonder je odlučio da klekne na "njujorškom muzičkom festivalu".

- Noćas, klečim za Ameriku. I to ne na jednom, nego na oba kolena. Zbog planete, zbog budućnosti, zbog lidera celog sveta. Amin - rekao je Vonder.

A, i posle svega ovoga, Trampov tim nije udostojio javnost odgovora na komentare o Stefu Kariju i Kolinu Keperniku.

Inače, za one koji ne znaju, gest klečanja američkoj himni započeo je Martin Luter King tokom svoje nadaleko čuvene borbe za prava crnog dela ove ogromne nacije.

BONUS VIDEO: Navijači Vojvodine provociraju Delije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.