Srpski bokseri se bore protiv raka!
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

SVAKA ČAST

Srpski bokseri se bore protiv raka!

Pokazali su divan primer, pokazali su kako svi treba da se ponašamo prema onima kojima je to potrebno...

Objavljeno:

Marko Nikolić naš nabolji profesionalni bokser u subotu će na malom Kalemegdanu boksovati za decu koja se leče na Instututu za onkologiju i radiologiju Srbije.

- Srce mi se kidalo kada sam video decu obolelu od raka kako biju svoje bitke bez straha i s osmehom. Odlučio sam da ovaj put pobedim za njih - kaže Marko.

Cena ulaznice za manifestaciju Kalemegdan "Boxing Night" je 300 dinara, a sav prihod biće doniran Udruženju "Uvek sa decom" za lečenje mališana na Onkologiji.

Ljubitelji plemenite veštine gledaće dve borbe večeri, jedna u šest i druga u 12 rundi. U finišu boks večeri biće upriličena borba između dva sjajna borca Srbije, najboljeg boksera naše zemlje Marka Nikolića i velikog i potvrđenog fajtera Bojana Radovića, u šest rudi. Pre njih u ring će izaći i pokazati svu svoju snagu i znanje mladi bokser iz Novog Pazara, Šerif Gurdijeljac, u kategoriji do 59 kilograma, protiv Mađara Lasla Feketea, u 12 rundi. Tokom trajanja bokserske revije humani građani moći će da prilože novac u obeležene kutije ili da pošalju SMS na 7175 kako bi pomogli realizaciji projekta koji nosi naziv "Roditeljski kutak". - Reč je o kupovini stana za roditelje dece koja se leče od raka. Mnoge porodice dolaze iz unutrašnjosti, da deca ne bi bila sama u bolnici roditelji se snalaze na različite načine, te je Udruženje Uvek sa decom došlo na sjajnu ideju da im omoguće kutak u kome će moći da odmore, prespavaju i budu podrška tokom trajanja borbe protiv najstrašnijeg neprijatelja - objašnjava bokser. Svoju prvu posetu Dečjem odeljenju na Instututu Nikolić kaže da neće zaboraviti. - Mnogo je teško gledati nedužna bića kako se muče. To su najsvetlije duše, najčistija i najplemenitija srca koja su nepravedno kažnjena. Njima je oduzeto detinjstvo, oni su morali da odrastu u deliću sekunde kada im je saopšteno da su bolesni. Oni su rođeni borci koji prkose bolesti i hrabro savladavaju protivnika svakog dana sve više, sve do nokdauna. Kada sam ih upoznao znao sam da nešto moram da uradim, da im pružim podršku ali i da alarmiram ljude koje poznajem da zajedno sa njima istrajemo u toj borbi za život - kaže Nikolić. Marko nije samo najbolji bokser već i šampion humanosti. Svoju plemenitu stranu pokazao je mnogo puta i van ringa, pomažući onima kojima je pomoć potrebna. Nakon pobede na bokserskom spektaklu u organizaciji "Balkanboksinga" 10. marta u Hali sportova u Kruševcu, šampion se odrekao honorara a novac prosledio šestogodišnjem dečaku obolelom od cerebralne paralize.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.