PRVI SUBOTIČKI POLUMARATON: Trka kroz istoriju grada!
Foto: Promo

ne propustite

PRVI SUBOTIČKI POLUMARATON: Trka kroz istoriju grada!

Zamišljeno je da se kroz trasu trke gosti upoznaju sa prelepim građevinama kraj kojih će trčati

Objavljeno:

U sklopu manifestacije "Dan grada" ove godine održaće si i Prvi subotički polumaraton, 2. septembar 2017. godine.

Po nekom uvreženom običaju ovakve sportsko-turističke manifestacije okupljaju i do 10.000 ljudi.

Naš plan je da za prvi put okupimo do 1.000 takmičara i još toliko turista, kako iz Srbije tako i iz zemalja u okruženju.

Sportsko Društvo Horizont, organizator manifestacije, čine uglavnom dugogodišnji trkači koji su učeštvovali na mnogim takmičenjima ovog tipa i samim tim odlično poznaju organizacione detalje bez kojih je nemoguće uspešno privesti kraju jednu ovako veliku manifestaciju, koja će brojati preko 100 ljudi u organizaciji.

Zašto Trka kroz istoriju?

Subotica se u pisanim dokumentima spominje od 1391 godine i kao takva obogaćena je raznim građevinama i kulturnim nasleđem velikih sila koje su se kroz istoriju smenjivale na ovim prostorima. Zamišljeno je da se kroz trasu trke gosti upoznaju sa prelepim građevinama kraj kojih će trčati.

Subotica se ponosi svojom multikulturalnošću, čime se retko koji grad u Srbiji može pohvaliti i tako želimo da se predstavimo gostima i učesnicima naše manifestacije.

Po prijavama koje su u progresiji možemo se pohvaliti gostima iz Australije, Austrije, Norveške, Mađarske, Makedonije, Hrvatske…

Od poznatijih imena u trkačkom svetu učešće su uzeli Ivan Miškeljin (trostruki državni prvak u maratonu), Nora Trklja (državna rekorderka na 50km), Marijana Čegar Lukić (šampionka Srbije u maratonu), Nataša Ćulafić (prvak Srbije u krosu) i mnogi drugi.

Promoterke ovogodišnjeg polumaratona u Subotici su košarkašica Nataša Kovačević i Nora Trklja. Voditelj programa Radoslav Rale Simić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.