MEJVEDER PREBIO MEKGREGORA: Borba veka okončana pobedom neporaženog bokserskog šampiona! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Boks jači od MMA

MEJVEDER PREBIO MEKGREGORA: Borba veka okončana pobedom neporaženog bokserskog šampiona! (FOTO) (VIDEO)

Spektakl u Las Vegasu nam je doneo baš sve ono što smo, kao ljubitelji, boksa mogli i da očekujemo

Objavljeno: 09:25h

U borbi veka boks je bio jači od MMA! U spektaklu u Las Vegasu prethodne noći Flojd Mejveder je dokazao svoju dominaciju u ringu pobedivši UFC šampiona Konora MekGregora prekidom meča u 10. rundi tehničkim nokautom.

I definitivno je kao neporaženi Amerikanac otišao u penziju, iz koje se samo zbog ovog sudara dva borilačka sporta vratio, sa skorom 50-0.

foto: EPA/Armando Arorizo

Već mesecima najavljivani spektakl dao nam je skoro pa sve što bi i trebalo da poseduje, falilo je možda još malo vatre u ringu, ali smo imali paklenu atmosferu, borbu daleko bolju od one Mejveder - Pakjao, dva borca orijentisana na napad i na kraju krajeva očekivanja su ispunjena.

foto: Reuters

No, na kraju boks je pobedio mešovite veštine, doduše, igralo se i po njegovim pravilima, pa je samim time bilo mnogo lakše Mejvederu, nego MekGregoru da se privikne na njih.

foto: Reuters

Ali svejedno, Irac je dobro počeo meč i krenuo u otvorene napade, otvorenog garda, te uspeo sa nekoliko udaraca da dobrano uzdrma MekGregora, doduše mora se priznati da su mu i sudije gledale kroz prste jer je imao nekoliko zabranjenih udaraca u boksu, koje je, prirodno, povukao sa sobom iz sporta kojim se zaista i bavi.

foto: EPA/Armando Arorizo

Međutim, kako je vreme odmicalo, kako su se runde završavale, tako je neporaženi šampion i po prirodi bokser bivao sve bolji, agresivniji, i zadavao sve jače i jače udarce.

foto: EPA/Armando Arorizo

U poslednje tri runde gard i odbrana Irca skoro pa i da nisu postojali, i onda kulminacija svega u 10. rundi kada je posle serije dobrih udaraca Mekgregor je završio na patosu i sudije su odlučile da prekinu meč smatrajući da irski borac ne može da nastavi da se bori.

foto: Reuters

Mejveder je oko struka okačio specijalno izrađeni "Money" pojas za ovaj meč, pre toga sportski se pozdravivši sa svojim protivnikom, i zavesa je pala na čitas spektakl i karijeru velikog bokserskog šampiona.

foto: Reuters
foto: Reuters

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.