Ivana i Novak sa pravom izabrani za najbolje srpske sportiste u 2015. godini! (FOTO)

ONI SU NAŠ PONOS

Ivana i Novak sa pravom izabrani za najbolje srpske sportiste u 2015. godini! (FOTO)

Na sednici Izvršnog odbora OKS izabrani su najbolji srpski sportisti za 2015. godinu, a pored našeg tenisera i atletičarke, našle su se ženska košarkaška reprezentacija i muška vaterpolo selekcija
Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i osvajačica bronzane medalje u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu Ivana Španović proglašeni su za najuspešnije sportiste u ovoj godini, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS). Glasajte da Nole pobedi Karija, Bolta, Lebrona i Brejdija! Za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija, koja je ove godine osvojila Svetsko prvenstvo i Svetsku ligu, dok je za najbolju žensku ekipu proglašena košarkaška reprezentacija, osvajač Evropskog prvenstva.

Najbolji mladi sportista u izboru OKS je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, koja je kao junior osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, srebrnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore. Za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor muške vaterpolo reprezentacije Dejan Savić. U godini u kojoj su održane prve Evropske igre, OKS je proglasio i najuspešnije sportiste na tom takmičenju.
Strelac Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji sportista, dok su u ženskoj konkurenciji nagradu osvojile kajakašice Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović, koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini K2 500 metara i peto mesto u disciplini K4 500 metara. (Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.