Bolt rendgenskim snimkom rupture mišića odgovorio na sramne optužbe da je folirao povredu!
Foto: Reuters

I da je namerno izgubio

Bolt rendgenskim snimkom rupture mišića odgovorio na sramne optužbe da je folirao povredu!

Najbolji u istoriji nije mogao da otćuti na optužbe koje su izrečene na njegov račun prethodnih dana

Objavljeno:

Najbrži čovek na planeti i u istoriji atletike, Jusein Bolt se na neslavan način oprostio od aktivne karijere.

Svoju poslednju trku u karijeri, Jamajkanac je morao da preda takoreći zbog povrede koja ga je zadesila usred takmičenja u štafeti na 4X100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

foto: EPA/Franck Robichon

Najbolji sprinter svih vremena doživeo je pucanje zadnje lože u trenutku kada je kao poslednja izmena krenuo u pun trk i stropoštao se na stazu koju je napustio tek uz pomoć reprezentativnih drugova, dok ga je čitav stadion ispratio ovacijama.

Ipak, u danima nakon trke koji su usledili brojni britanski mediji su optužili jamajkanskog atletičara da je lažirao svoju povredu jer je shvatio da nema nikakvu šansu za pobedu.

foto: Reuters

On je to oštro demantovao pokazavši na društvenim mrežama rendgenski snimak svoje povrede na kome se vidi da ima rupturu, ali je kasnije sporni tvit obrisao.

foto: Printscreen/Twitter/@usainbolt

- Nažalost, imam pukotinu na mišiću i čeka me barem tri meseca oporavka. Inače nema običaj da objavljujem svoje medicinske nalaze u medijima, ali sam sada morao to da učinim jer sam bio tužan kada sam čuo priče i sumnje ljudi, koji su u pitanje dovodili moju povredu - rekao je Bolt i oštro demantovao priče o namernoj predaji.

- Nikada mi nije padalo napamet da varam, a posebno da obmanjujem moje navijače. Upravo iz tih načela, jedina želja bila mi je da poslednji šampionat i svoju poslednju trku istrčim upravo za njih – moje fanove. Iskoristio bih ovu priliku da im se posebno zahvalim jer su me posle svega još više podržali. Meni sledi odmor, lečenje i prelazak na novo poglavlje mog života - poručio je on.

BONUS VIDEO: Pravo u grlo! Bejzbol igrač dobio stravičan hitac u vrat!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.