MALJKOVIĆ OTKRIVA: Divac i jedan ministar nisu dali da Sale Đorđević bude predsednik Olimpijskog komiteta Srbije!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile/Fonet/Aleksandar Barda

O tome se ćutalo

MALJKOVIĆ OTKRIVA: Divac i jedan ministar nisu dali da Sale Đorđević bude predsednik Olimpijskog komiteta Srbije!

Novi predsednik OKS iznosi niz optužbi na račun svog prethodnika

Objavljeno:

Legendarni košarkaški trener i aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković javno je priznao da nije u dobrim odnosima sa svojim prethodnikom i legendom srpske košarke Vladom Divcem.

BOŽA MALJKOVIĆ: SRPSKI SPORTISTI MORAJU NA POSTOLJE ZAJEDNO SA SPORTISTIMA S KOSOVA! Ako se to ne dopada političarima, neka me smene!

On je u svom opširnom intervjuu za "Nedeljnik" otkrio da su Vlade Divac i jedan tadašnji ministar sprečili da predsednik OKS postane sadašnji selektor Srbije, Aleksandar Saša Đorđević.

foto: Fonet

- Boris Tadić mi je rekao da je pre mene Saša Đorđević trebalo da bude predsednik Olimpijskog komiteta. Posle jednog stranačkog sastanka rekao je - dosta više tog Ćurkovića i Zečevića. Kada su saradnici pitali Tadića ko da bude predsednik OKS - on je rekao Saša Đorđević. Divac je to, međutim, čuo i odmah je preko tog ministra i uz njegovu pomoć organizovao nelegitimne izbore. Divac i taj ministar su sprečili Đorđevića da dođe na ovo mesto - rekao je Maljković ne želeći da kaže ime tog ministra, ali da se zna kome je Divac bio savetnik.

Čovek koji je 4 puta bio klupski prvak Evrope je istakao da za celu priču zna i Đorđević, kao i to da mu Divac nije ni čestitao na izboru za prvog čoveka OKS.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Divac i ja ne pripadamo istom svetu. Divac nije moj svet iz stotinu razloga. Sve konflikte koje sam imao sa njim, on je počeo. A sve je počelo njegovom prozivkom zašto Jure Zdovc - koji je moje dete, moj kućni prijatelj - nije trener slovenačke reprezentacije. A ja sam s tim Zdovcom u Limožu osvojio Evropu. Pritom nije ni obišao tog čoveka, eto toliko su veliki prijatelji.

Uz sve to je istakao da su i izjave njegovog prethodnika posle izbora samo obične prevare.

foto: Dado Đilas

- Ako je negde narušen olimpizam i duh oko izbora predsednika Olimpijskog komiteta - narušen je u prošlom mandatu kada su u kancelariju našeg ministra privođeni predsednici sportskih saveza da potpišu dokument podrške Divcu. Ako su negde narušena etička pravila, onda su narušena prilikom Divčevog izbora za drugi mandat. Olimpijski komitet vodiš na daljinski upravljač. Pa ko to može? Ni Bizmark iz Sakramenta ne bi mogao da vodi OKS. Ovde ima 25 ljudi koji fantastično rade svoj posao - rekao je Maljković aludirajući na to da Divac u tom periodu nije živeo u Beogradu.

BONUS VIDEO: Muslin objasnio zašto nije zvao Sergeja Milinković-Savića

(Espreso.co.rs / Izvor: Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.