IVANA DOČEKANA KAKO BI I TREBALO DA SE DOČEKA ŠAMPIONKA: Znam da mi zlato pripada! Povređena sam!
Foto: Reuters

Ali se mora dalje

IVANA DOČEKANA KAKO BI I TREBALO DA SE DOČEKA ŠAMPIONKA: Znam da mi zlato pripada! Povređena sam!

Srpska šampionka se bez odličja vratila u Beograd

Objavljeno: 09:07h

Naša heroina Ivana Španović koja je doživela jednu od najvećih nepravdi u svetu sporta i ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu vratila se u Beograd.

Iako ovog puta nije donela odličje sa nekog od najvećih takmičenja. srpska atletičarka je dočekana na aerodromu "Nikola Tesla" kao da je osvojila zlato, koje joj je na kraju krajeva i oduzeto.

foto: Reuters

- Sledi Dijamantska liga, na to gledam kao na utešnu nagradu. Stvarno je bilo kako smo rekli, došla sam spremna, imala skok preko sedam metara, to je nivo koji mogu da garantujem. Imala sam problema i sa povredom, na zaletu sam osetila da mi fali konstantnost. Na kraju mislim da sam sve rekla šestim skokom, sudijina je poslednja... To moramo da poštujemo zbog mene same, ne samo ovog takmičenja. Hoću da se borim za visoke plasmane, ne treba mi upitna zlatna medalja, znam da mi ona pripada - poručila je ona.

Doživela je veliku nepravdu i toga je svesan čitav svet, a kako je njoj samoj to ona najbolje zna.

foto: Fonetap

- Nisam bila svesna kako to sve izgleda dok nisam prošla medija zonu i doping kontrolu. Rekli su mi šta je poslednje izrečeno i tu sam se slomila. Nisam to tako zamišljala da će tako da se završi. Povređeni smo, teško nam je i ne znam kako da se osećamo... Osećam se mnogo loše samo zato što sam dobila na hiljade poziva i poruka, svi su rekli isto, a to mi daje potvrdu da sam uradila ono što mogu. Jednostavno, nije se završilo kako smo mislili i u jednom se svi slažemo, glupost je ta što je broj ostavio zadnji trag i najveća ironija je da je ovo bilo poslednje takmičenje sa brojem na leđima.

Interesantno je bilo i šta su rekle ostale takmičarke, posebno Amerikanke koje su zahvaljujući tome osvojile odličja.

foto: EPA/Franck Robichon

- Kasnije sam se dopisivala sa Tianom Bartoletom, i uputila mi je čestitke na svemu što sam uradila do sada i to kako sam izdržala situaciju. Ja sam navikla da se borim, poštujem rivalke, i niko mi nije kriv za neuspeh. jednostavno moraš da zaslužiš uspeh. Međutim, dobro se osećam oko toga šta rivali misle o meni - rekla je Ivana Španović.

Njen trener Goran Obradović je neko ko posle svega insistira da se čitava stvar što pre zaboravi, jer je tako i najbolje. Kraljicu srpske "kraljice sportova" očekuju tek nova iskušenja i takmičenja.

foto: Fonet, Dado Đilas

- Malo su nam hladnije glave, trezvenije gledamo. Moramo da zatvorimo ovaj list knjige, čekaju nas nova takmičenja i finala. Imamo veliki miting u Berlinu 27. avgusta, a finale Dijamantske lige 1. septembra. Nismo to samo mi videli, već cela svetska javnost. Nastao je globalan problem na SP, neverovatno da jedan papirić odluči o tituli svetskog prvaka. Najviše nas je bolelo to što je komisija zasedala i donela odluku na osnovu video snimka, a ne video zapisa i video merenja samog skoka. To je novost u sportu. To je nešto slično kao hok-aj u tenisu. Nisu uzeli oba relevantna dokaza. Naš ponos uvek donosi nešto bolje i više. Sigurno da ćemo se boriti još jače, nešto malo i zbog inata, ali su nas naterali na to. Sledi i Svetsko dvoransko prvenstvo u Birmingemu, u martu 2018 - poručio je Obradović.

BONUS VIDEO: Marko Pecarski za Espreso posle osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.