SAVIĆ SE VRATIO U ZVEZDU: Budžet je emotivan, ako ne dođu sponzori, ja se skidam i skačem u bazen!
Foto: Dado Đilas

ali pre toga mora da smrša

SAVIĆ SE VRATIO U ZVEZDU: Budžet je emotivan, ako ne dođu sponzori, ja se skidam i skačem u bazen!

Najbolji svetski trener opet vodi klub koga je doveo do mesta prvaka Evrope

Objavljeno:

Dejan Savić se vratio na mesto uspeha! Najbolji svetski trener i selektor vatepolo reprezentacije Srbije se vratio klupskom sportu i zauzeo mesto na klupi Crvene zvezde.

Ogroman značaj i ogroman dan za klupski vaterpolo u našoj zemlji koji je na veoma niskim granama, posebno što se finansija tiče, pa nije ni čudo što je to bila glavna tema konferencije na kojoj je on predstavljen.

Poznat i kao veliki šoumen, srpski trener je pre početka konferencije napravio šalu zašto ne nosi Zvezdinu majicu.

foto: Beta/Branislav Božić

- Obukao bih onu od prošlog puta, ali mi je mala.

- Rekli su da će olimpijsko zlato skupo da košta srpski klupski vaterpolo... Bili su u pravu. Kažu da deca zagorčavaju život roditelja, a ja sam došao ovde ponovo da zagorčam život - rekao je Savić i dodao da je došao da pomogne.

Osim njega govorio je i Viktor Jelenić, prvi čovek kluba.

- Ponovo smo tu nakon četiri godine, na nekom novom početku. Sve ovo je u interesu srpskog vaterpola i Zvezde. Potrebni su nam jaki klubovi, a Dejan je tu da pomogne. Želimo da unapredimo naš vaterpolo. Nadamo se da ćemo vratiti naše najbolje igrače u Srbiju, da deca imaju od koga da uče - rekao je on, a potom progovorio o finansijskim problemima.

foto: Nemanja Pančić

- Skupo nas koštaju termini bazena. Ako ne platite na vreme, slede kamete. Primer - potpisali smo reprogram s bazenom 11. april. Isplatili smo 70 odsto, zamolili smo ih da nam oproste kamate, tih 30 odsto. Ovde je preskupo, nemamo nikakav popust. Treniramo u minimalnim uslovima, nekad i na pola bazena - rekao je Jelenić i podsetio na situaciju kada su 2013. godine postali šampioni Evrope tako što su trenirali u bazenu zajedno sa rekreativcima.

- Nemoguće je napraviti glavni program rada, s obzirom da se ništa ne zna. Svi klubovi ne znaju šta donosi sutra, a kamoli period za tri, šest, devet meseci - nadovezao se na njega Savić.

foto: Marina Lopičić

Crveno-beli i dalje ne znaju u kom će bazenu igrati sledeće sezone, a kada je reč o budžetu on je "emocionalni", ali veruju da bi povratak Savića mogao da privuče sponzore.

- Nadamo se, nadamo se... Borimo se godinama. Mogli smo kao drugi, da osvojimo sve u poslednje tri godine, da prevarimo igrače. Nismo hteli. Kako ih pogledati u oči posle - poručio je Jelenić, dok je Savić imao doskočicu.

- Ako ne privučemo sponzore u prvom talasu, moraću da smršam i u bazen, nema druge.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču sa Spartom iz Praga

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.