Veliki uspesi Srbije na Balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru!
Foto: Atletski savez Srbije

NAPORAN RAD SE ISPLATI

Veliki uspesi Srbije na Balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru!

Atletičari su u nedelju osvojili četiri zlata, jedno srebro i dve bronze, što je Srbiju dovelo do drugog mesta na zbirnoj listi po osvojenih medalja

Objavljeno:

Srpski atletičari su tokom vikenda osvojili čak 20 medalja na Balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru, pošto su se tokom današnjih takmičenja okitili sa sedam odličja.

Atletičari su u nedelju osvojili četiri zlata, jedno srebro i dve bronze, što je Srbiju dovelo do drugog mesta na zbirnoj listi po osvojenih medalja.

Ispred Srbije našla se reprezentacija Rumunije, koja ima osvojene 23 medalje, a na trećem mestu je Grčka sa 19 medalja.

Tokom današnjeg takmičenja, Sanja Ristović u sedmoboju je zauzela treće mesto sa ukupno 4.518 bodova. a potom je Amela Terzić osvojila još jednu zlatnu medalju u trci na 1.500 metara, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih. Teodora Simović bila je treća u trci na 5.000m sa rezultatom 17:46,92.

Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara. Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7.225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana.

U skoku udalj, Milici Gardašević je za tri centimetara izmaklo prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6,48 metara zauzela drugu poziciju.

Na kraju takmičenja, muška štafeta 4x400 metara osvojila je zlato, pošto je u trku završila za tri minuta i 15, 92 sekunde.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.