Dejan Savić jasan posle titule, a Filipović se našalio: Možda smo već dosadili ljudima! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

KRALJEVI

Dejan Savić jasan posle titule, a Filipović se našalio: Možda smo već dosadili ljudima! (FOTO)

Srpski vaterpolisti pobedili su Italiju sa 10:9 u finalu Završnog turnira u ruskoj Ruzi i peti put zaredom došli do trofeja Svetske lige

Objavljeno:

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić istakao je da je odbranom titule u Svetskoj ligi ispunjen cilj i da je napravljena najbolja moguća uvertira pred početak Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Srpski vaterpolisti pobedili su Italiju sa 10:9 u finalu Završnog turnira u ruskoj Ruzi i peti put zaredom došli do trofeja Svetske lige.

- Odradili smo sve što smo planirali. Težak turnir za sve ekipe, a deo umora od jakih treninga se preneo na igru. Početak finala je bio psihološki loš, kada smo počeli da mislimo na prave stvari igrali smo kako znamo i zasluženo pobedili. Ostaje nam još glazura jer je malo do Svetskog prvenstva. FINA u kratkom periodu organizuje dva velika takmicenja, koga zanima kako se osećaju igrači - rekao je Savić, a prenosi VSS.

Kapiten Filip Filipović srpskom narodu posvetio je trofej Svetske lige.

- Možda smo dosadili ljudima iz sveta vaterpola, ali nismo našem narodu i ovo je jedini način da pokažemo šta možemo, i da im izmamimo osmehe. Hvala i onima koji nas nisu podržavali, možda će sada početi. Početak utakmice je bio loš, ali ova ekipa sa Savićem zna kako se igraju finala. Moglo je i ubedljivije ali i sa ovim sam zadovoljan - rekao je Filipović, kome je vrh pehara na ceremoniji dodele pao na glavu.

foto: Dado Đilas

- Zamalo da se završi pogubno. Šalim se... Hvala momcima što su mi omogućili da i ja jednom podignem pehar. Hvala stručnom štabu, ljudima iz MOS i VŠ koji su nam omogućili da dođemo ovde. Nadam se jos većoj podršci.

Veliko zadovoljstvo zbog nove zlatne medalje nije mogao da sakrije Andrija Prlainović.

- Kao što smo očekivali bilo je teže nego u grupi. Italijani su odigrali najbolju utakmicu na turniru, poveli 4:0 što se teško stiže. Ipak, pokazali smo ponovo da možemo sve da nadoknadimo. Drago mi je da smo se vratili, posebno jer je ekipa igrala bez četvorice igrača u odnosu na Rio. Na ovaj način se stiče iskustvo, dolazi do trofeja... - rekao je Prlainović.

GDE GOD SE POJAVE, ZGAZE SVE REDOM I UZMU ZLATO! Srbija odbranila Svetsku ligu! (FOTO)

Jedan od junaka bio je Stefan Mitrović, strelac tri gola, odigravši meč čak i sa otokom ispod oka.

- Bitno je da smo sve odigrali kako treba. Videlo se da smo umorni, ali pokazali smo da smo dalje gladni trofeja i pravo lice. Kako sam video? Nikako, kao konj kad mu staviš povez - našalio se Mitrović.

BONUS VIDEO ESPRESO INTERVJU: Milan Živadinović

(Espreso.co.rs/VSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.